Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

PLATINA

Kiváltó ok:

Félelem, bosszúság, gyász, szexuális kicsapongás, kamaszkori maszturbáció.

Javallatok:

Női nemi szervek betegségei, petefészek gyulladás, meddőség, fájdalmas menstruáció, menstruáció előtti tünetegyüttes (PMS). A hüvely záróizmainak görcse (vaginizmus). Szeméremtájék viszketése, folyás. Székrekedés utazáskor. Lábikra görcs. Keresztcsont és farokcsont zsibbadó fájdalma.

Jellemzők:

Barátságtalan, nyers modorú; büszkeség, önteltség, elme és idegek túlérzékenysége; egymással váltakozó szellemi és fizikai tünetek; görcsös fájdalom, görcsök; fokozott szexuális vágy.

Tünetek:

Hisztérikus görcsök, sír a fájdalomtól és a magányosság képzetétől; halálfélelem. Ragacsos váladékok (menstruáció, széklet, szem); vérzések, fekete darabokkal. Nyilalló fejfájás; lüktető fogfájás; szemhéj rángatózása, arczsibbadás, végtag zsibbadás; változó étvágy (ha bánatos, nem eszik; egy falattal eltelik). Kis mennyiségű, kemény, fekete széklet; érzékeny nemi szervek, nimfománia.

Javul:

Ha a szabadban sétál, ha kinyújtózik.

Romlik:

Érzelmektől, érintéstől, idegkimerültségtől, menstruáció alatt, hátrahajlástól.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.