Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

PODOPHYLLUM
May-alma. Növényi higanynak is nevezik.

Kiváltó ok:

Sok gyümölcs fogyasztása, utazás, fogzás.

Javallatok:

Hasmenés; végbél előesés; prosztata betegségei; lábikra görcs, jobb oldali petefészek fájdalom. Hasmenés utazáskor.

Jellemzők:

Epebetegségre hajlamos emberek szere, hányásra, hasmenésre, epepanaszokra, nyombélre, végbélre hat. Változó állapotok jellemzik. Siránkozó természetű.

Tünetek:

Aluszékony, fáradtság; alvás alatt bűzös izzadtság; ébren izeg-mozog; lázasan bőbeszédű. Fogcsikorgatás; öklendezés; hideg vizet kíván. Sárgás arcszín, szem. Bűzös lehelet. Nyelven a fogak lenyomata látható. Hasmenés fejfájással váltakozva; bűzös, spriccelő széklet, melyet fájdalom nem kísér; záróizmok ernyedtsége; puffadás a hasban.

Javul:

Dörzsöléstől; hason fekve.

Romlik:

Kora reggeli órákban; ha eszik; kánikulában; tejtől; savas gyümölcsöktől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.