Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

RUMEX CRISPUS
Fodros lórom.

Kiváltó ok:

Hideg levegő belégzése (köhögésnél).

Javallatok:

Éles fájdalom, neuralgia, fájdalmas köhögés. Gyermekek rendszeresen, 23 óra után és hajnali 2-5 óra között jelentkező köhögése. A boka és a láb görcsei.

Jellemzők:

Hideg levegő belégzésére köhögés, csiklandozó érzés a torokban (mintha egy toll csiklandozná).

Tünetek:

Jellegzetes száraz, szaggató, ugató köhögés. Égető, szúró fájdalom a mellkasban, mely légvételkor fokozódik. Vizes nátha, gyakori tüsszentéssel. Hirtelen ürülő, fájdalommentes, híg széklet. Végbélviszketés. Hirtelen fellépő vizelési inger.

Javul:

Ha a száját eltakarja. Betakarózva.

Romlik:

A hidegtől, hideg levegőtől. Szélben. Ha melegből hidegre vagy hidegből melegre megy a beteg. Nyomástól. Ha kitakarózik. Éjjel. Étkezés után. Ha a baloldalán fekszik.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.