Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

SABADILLA
Tetűmag.

Kiváltó ok:

Ijedtség.

Javallatok:

Szénanátha, orrnyálkahártya gyulladásai, könnymirigy betegségei.

Jellemzők:

Heves tüsszögési rohamok, csiklandozó viszketés az orrban.

Tünetek:

Vizes orrfolyás, görcsös tüsszögési rohamok, heves köhögés, kivörösödött szem, könnyezés, melyet a tüsszögés, ásítás, köhögés fokoz; a beteg borzong; orra bedugul hol egyik, hol másik oldalon, szagokra nagyon érzékeny; tompa hallás; forgó jellegű szédülés; erőteljes viszketés (orr, fül, végbél, hajas fejbőr).

Javul:

Szabad levegőn, evéstől, nyeléstől.

Romlik:

Hidegtől (levegő, ital).

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.