Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

SAMBUCUS NIGRA
Fekete bodza. Nagy levelű, néha 6 méter magasra is megnövő cserje.

Kiváltó ok:

Ijedtség, bánat, szorongás, szexuális kicsapongás.

Javallatok:

Csecsemők orrdugulása, ami miatt nem tud szopni. Krupp. Lábszárvizenyő, lábfejvizenyő. Akut vesegyulladás.

Jellemzők:

Légutakra, vesére, bőrre hat.

Tünetek:

Sápadt, szürkés, püffedt, forró arc; fojtogató köhögés elalváskor, erős izzadással. Sípoló légzés. A beteg orra dugul, nem váladékozik (száraz nátha). Szeme és szája félig nyitva, ha alszik. Gyakori vizeletürítés, kevés vizelettel. Fényérzékenység. Heves verejtékezési rohamok.

Javul:

Felülve; mozgástól; bebugyolálva.

Romlik:

Száraz hidegtől; kimelegedve hideget iszik; alacsonyan fekve; gyümölcstől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.