Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

SOLIDAGO VIRGA
Más néven erdei aranyvessző. A növény vizelethajtó, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, fájdalomcsillapító, immunstimuláns.

Javallatok:

Gyenge veseműködés, krónikus vesebetegségek, hólyaghurut, prosztata megnagyobbodás, prosztata gyulladás.

Jellemzők:

Elsősorban húgyúti panaszok; vagy egyéb tünetek, betegségek mellett fellépő húgyúti panaszok.

Tünetek:

Sötét színű, bűzös, nehezen ürülő vizelet; vese, vesetáj fájdalma, amely a has, a hólyag és a comb felé terjed. Gyengeségérzés, a beteg hol fázik, hol melege van, nyálkás orrváladék, köhögés gennyes, vércsíkos köpettel, tüsszögés, nehézlégzés. Lábon üszkösödés.

Javul:

Bőséges vizelet ürítése után.

Romlik:

Nyomástól.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.