Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

SPIGELIA
Féregűző fű.

Kiváltó ok:

Napsütés.

Javallatok:

Idegekre hat, neuralgia; szívburokgyulladás, reumás szív; gyermekkori bélférgesség; krónikus nátha.

Jellemzők:

Nagyon érzékeny az érintésre; szívtünetek és szemtünetek együtt jelentkeznek; vérszegény, legyengült, reumás emberek szere. A fájdalom ciklikusan jelentkezik, szúró jellegű.

Tünetek:

Sértődős, nyugtalan, szorongó, könnyen összerezzenő beteg; Lehelete bűzös, nyelve lepedékes, repedezett. Arca, foga, halántéka fájdalmas. Fél a hegyes tárgyaktól. Nehézlégzés. Erős, köldök körüli fájdalmak. Szeme érzékeny, könnyen vörösödik, könnyezik, hunyorog. Fülét bedugultnak érzi. Végbélnyílása viszket, széklete bűzös.

Javul:

Jobb oldalán, magasan fekve.

Romlik:

Érintéstől, mozgástól, rázkódástól, dohányzástól, evéstől, előrehajolástól, orrfújástól, viharban.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.