Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

TARAXACUM
Gyermekláncfű, pitypang. Nagyon elterjedt, fészkes virágú növény, epehajtó hatással.

Javallatok:

Máj és epehólyag betegségei; epekő; sárgaság.

Jellemzők:

Kimerült, szeretne mindig leülni, lefeküdni, de ez ront az állapotán. Ujjbegyek hidegsége; Térképnyelv.

Tünetek:

Sárga bőrszín; magában motyog; éjszakai izzadás; lepedékes, foltos nyelv; rossz szájíz; nyálfolyás; keserű felböfögések; étvágytalanság; puffadt has; kemény, megnagyobbodott máj; fehér színű széklet; fájdalom nélküli, gyakori vizelés.

Javul:

Járás közben, érintéstől.

Romlik:

Pihenéstől, ülve, állva, fekve.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.