Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

VERATRUM ALBUM
Fehér zászpa.

Kiváltó ok:

Meleg időben hideg víz fogyasztása, műtét, szerelmi csalódás, szülés.

Javallatok:

Kimerítő hányás, hasmenés, műtét utáni állapotok, fejfájás.

Jellemzők:

Bőséges váladékozás (hányás, széklet, nyál, verejték, vizelet). Nagyfokú kimerültség, hidegségérzet.

Tünetek:

Arca kékesen sápadt, homloka hideg verejtékes; orrhegye jéghideg. Általános hidegség érzet. Elájul. Öklendezik, hány. Rizsnyákszerű széklet. Metsző hasi fájdalmak. Végtagok nehézség érzete, zúzódásos fájdalma, lábikragörcs.

Javul:

Melegtől, forró italoktól, fekve.

Romlik:

Megerőltetéstől, hideg italoktól, ijedtségtől.

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.