Homeopátiás Materia Medica

Szerkesztő: dr. Sebő Zsuzsanna

Adatbázisunkban folyamatosan bővülő listában kereshet a különféle homeopátiás szerek közül. Ebben a (szakkifejezéssel élve) Materia Medica-ban azonos szerkezet szerint dolgoztuk fel valamennyi homeopátiás szer leírását – természetesen rövidítve.

Célunk az volt, hogy miután a Homeopátiás szerkereső almenüpontunk segítségével, a különféle tünetek és panaszok alapján Önnek sikerült eljutnia néhány kiválasztandó szerig, azok részletes leírásának áttanulmányozásával megkönnyítsük az adott körülmények között a lehető leghatásosabbnak ígérkező szer megtalálását.

Nézze meg, hogy az egyes szerek leírása alapján közülük melyik „fedi le” leginkább az adott esetet, vagyis melyik mutatja a lehető legtöbb egyezést, és válassza első helyen azt. Fordítson különös figyelmet arra, hogy mitől javul, illetve minek a hatására romlik az állapot, mert ez kulcsfontosságú lehet a legjobb szerválasztás szempontjából.

A homeopátiás szerekről szóló információt az egyes szerek nevére kattintva érheti el.

Készítmények listája
A kiválasztott készítmény részletes leírása

ZINCUM METALLICUM
Cink.

Kiváltó ok:

Váladékok elnyomása; bőrtünetek elnyomása, érzelmek elnyomása. Bánat, düh, ijedtség, virrasztás.

Javallatok:

Nyugtalan láb szindróma, idegkimerültség; fejfájások (fejtetőn, orrgyöknél); kifekélyesedett aranyeres csomók.

Jellemzők:

Depressziós, enervált beteg, láb nyugtalansága. Nem szeret beszélgetni, dolgozni.

Tünetek:

Nagyon nyugtalan, gyenge; remeg, rángatózik, szédül. Járása merev, tántorgó. Sír alvás alatt, ha piszkálják, ha bántják, ha dühös. Fogát csikorgatja. Fejfájáskor rosszul lát. Homloka hideg. Szemhéja viszket, főleg a belső szemzugban. Kancsalít. Hol sápadt, hol piros. Végtagjai hidegek. Háta fázik, lába izzad. Farkaséhes délelőtt, kapkodva eszik. Nem szereti a húst, az édességet, a főtt ételt. Hasa puffadt, májtájéka érzékeny. Kézfejen ekcéma. Álmában kiabál, többször felébred, fáradt alvás után.

Javul:

Mozgástól, erős nyomástól.

Romlik:

Gyengeség az evéstől, kimerültségtől; édességtől, tejtől, érintéstől; alvás alatt (rángatózás).

Ha bővebb, részletesebb Materia Medicára vágyik, többet szeretne tudni az egyes szerekről, szerencsére ma már bőséges szakirodalom, kiváló szakkönyvek állnak rendelkezésre hazai szerzőktől, illetve magyar fordításban is.