Önt is várja az egészség fesztiválja

Gazdag programmal kecsegtet május 18-án a Natúrsziget portál fesztiválja. Tíz érdekes előadás hangzik az egészségvédelem, a természetes gyógymódok és az ezotéria témakörében. A fesztiválon adják át a díjakat a közönségszavazatok alapján legnépszerűbb természetgyógyászoknak. Az egész napos eseménysorozat és vásár Kövi Szabolcs lemezbemutató koncertjével zárul.

A Natúrsziget életmódportál 2005 óta látja el hiteles, naprakész, érdekes és közérthető információkkal az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a gyógyulni vágyókat. A www.natursziget.com címen elérhető oldal sokatmondó szlogenje: Natúrsziget – Kikötő az egészséghez.

Önt is várja az egészség fesztiválja

Kiállítás, vásár, állapotfelmérések

A fesztivál látogatói személyesen is találkozhatnak az egészséges életmód kiváló szakembereivel, a Natúrsziget portál tanácsadóival. Előadásokon vehetnek részt, többek között a természetes gyógymódok, az asztrológia, a test és a lélek egyensúlyának témakörében. A kiállítói asztaloknál többek között bio-élelmiszerekkel és -italokkal, többféle étrend-kiegészítő családdal, gyógynövényekkel, öko mosó- és tisztítószerekkel ismerkedhetnek meg. Emellett jelen lesznek a homeopátiás kínálat legismertebb hazai képviselői, valamint különféle természetgyógyászati módszerekkel állapotfelméréseket végző szakemberek is. Az érdeklődők ezoterikus könyvekből ugyancsak válogathatnak. Mivel a kiállítók száma szinte naponta bővül, az imént említett témakörökkel csupán bepillantást nyújtottunk a vásár gazdag kínálatába.

Tíz érdekes előadás

Fél 9-től lehet belépni a fesztivál területére, a hivatalos megnyitó 9-kor lesz.

Lássuk a részletes programot:

9.10 – 9.40 Németh Imréné Éva természetgyógyász, fitoterapeuta
Gyógynövények a Natúrsziget kertjéből

A gyógynövényhasználatról bővebben, a gyakorlatból vett példákkal (felismerés, gyűjtés, tárolás, adagolások, elkészítési szabályok, ellenjavallatok, tapasztalatok). Olvasói levelek tanulságai….. A Natúrsziget Gyógynövénykeresőjének célja és használata.

9.50 – 10.20 Almási Zsolt radiesztéta
Sugárzások a mindennapi életünkben – amit megtehetünk a védekezésért

Mit tehetünk a pihentető jó alvásért? Hétköznapi elektroszmog-források. Vélt és valós veszélyek – védekezési megoldások.

A pihentető nyugodt éjszakai alvás nélkülözhetetlen a jó egészség megőrzéséhez. A napközbeni stressz feldolgozása, sejtjeink, szerveink energetikai regenerálódása a mély alvási fázisban történik. A lakóterekben előforduló káros sugárzások, az „elektroszmog” gyakran igen erős elektrostressz-hatást vált ki szervezetünkben az éjszaka folyamán. 

10.30 – 11.00 Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekgyógyász, homeopata
Gyermekeink és a homeopátia – homeopátiás lehetőségek a gyermekgyógyász kezében

A gyermekkori megbetegedések szinte kivétel nélkül gyógyíthatók homeopátiás gyógyszerekkel. Az előadás példákkal illusztrálva bepillantást nyújt az alapellátásban leggyakrabban előforduló betegségcsoportok homeopátiás kezelési lehetőségeibe. Szó esik érintőlegesen a védőoltások nem kívánt mellékhatásainak homeopátiás megelőzéséről is.

Az előadás célja a figyelem és az érdeklődés felkeltése egy olyan gyógyítási módszer iránt, mely mellékhatás nélkül segít a kis páciensek gyógyulásában akár önmagában, akár a klasszikus gyógyászattal kombinálva.

11.10 – 11.40 Ráczné Simon Zsuzsanna természetgyógyász, fitoterapeuta
Női problémák a fitoterapeuta szemével. Milyen megoldást kínál az Energy?

A leggyakoribb női problémák és kiváltó okaik (xenoösztrogének stb.). Az optimális hormonális működés. Mi tartozik elengedhetetlenül az orvosra, hol van a természetes gyógyító szerek, módszerek szerepe az egészség helyreállításában? Miért éppen az Energy?!

11.50 – 12. 20 Dr. Czinege László orvos-természetgyógyász
A regulációs termográfia mint a betegségek korai felismerésének lehetősége, avagy mint új eszköz a szervezet funkcionális állapotának feltérképezésére

A módszer főleg mellrák szűrésére alkalmas, a legkorábbi stádiumban!

Selye János útmutatását követve új horizontot nyit a diagnosztikában az a gyakorlat, mely a szervezet alkalmazkodását vizsgálva képet ad a sokat emlegetett öngyógyító rendszer állapotáról. Ezen az úton járva felismerhetjük az anyagcsere betegségeit, a fogazat egyes részeinek egészségünkre gyakorolt hatását, sőt idejében felismerhetjük a mell daganatos elváltozása felé történő haladást is, mellyel a mammográfiát kiegészítő technika került a kezünkbe. Mivel az alkalmazás teljesen ártalmatlan, az állapot rendszeres monitorozására is lehetőség van akár megelőzés céljából, akár a megválasztott terápia hatásának nyomon követése érdekében.

12.30 – 13.00 Ünnepélyes díjátadás
„Az Év Orvos-természetgyógyásza, 2013” és „Az Év Természetgyógyásza, 2013” címek kitüntetettjeinek, valamint az őket ajánlóknak. A közönség szavazati alapján a díjazottak idén: dr. Eőry Ajándok és Körmöczi Péter.

13.10 – 13.40 Kiresné Vincze Ilona parapszichológus
Személyiségünk és a gyógyulás útja.

Karakterek szerinti terápiák, a gyógyító és a beteg kapcsolata, öngyógyító praktikák. Miért lényeges a személyiségelemzés? Vannak-e „örökölt” betegségek? Ki hogyan gyógyul?Ezekre a kérdésekre ad választ nekünk a numerológia.

13.50 – 14.20 ’Dr. Weixl-Várhegyi László természetgyógyász
Hogyan éljük túl a 21. század veszélyeit?

14.30 – 15.00 Polgár Ágnes Aneila Bowen-alkalmazó
A Bowen-technika, szelíd módszer a test és a lélek harmóniájának visszaállítására

A Bowen technika nem származtatható más módszerekből, nem is hasonló semmilyen más fizikai közérzetjavításhoz, mégis a világ egyik leghatékonyabb lazítási, relaxációs technikája, amely a múlt században, Thomas Bowennek köszönhetően, az ausztráliai egészségügyi rendszer szerves részévé vált.

„A test homeopátiájának” is nevezik, mert a testi-lelki egyensúlyt képes visszaállítani az öngyógyulást elindító programok bekapcsolásával: a test helyreállít, fizikai és lelki szinten is gyógyul. Gyengéd, kötőszöveti kezeléssel oldja a mozgásszervi, belgyógyászati, sebészeti, idegrendszeri és pszichoszomatikus problémákat. Kortól függetlenül alkalmazható a terhes- és csecsemőgondozásban, sportsérüléseknél, műtéti rehabilitációkban és az idősgondozásban is. Tiszteletteljes, minimalista, manipulációktól és a test erőszakos befolyásolásától mentes manuáltechnika.

Az elmozdult csontok „maguktól” a helyükre kerülnek, megszűnik az izmok feszültsége, normalizálódik a nyirokkeringés, a meridiánok azonnali javulást mutatnak. Alkalmazása során a kötőszövet feszülése oldódik. (Az előadás része a vállkezelés bemutató.)

15.10 – 15.40 Rudolf Ibolya kozmetikus szakoktató
Mire vigyázzunk, ha kozmetikumot vásárolunk?

A kozmetikai ipar fantasztikus palettával, kimeríthetetlen készítménylistával tarol a nők körében. Bár vakon megbízunk ezek tisztaságában és hisszük, hogy ha leemeljük a kiszemelt ránctalanító krémet a polcról, valóban hat is, azért nézzünk kicsit mélyebben a tégelyek aljára…

15.50 – 16.20 Vén Péter természetgyógyász, szemtréner
A látástréning alapjai – szemtorna, közös gyakorlással

A látás fő forrása a tudat, nem a szem. Interaktív demonstráció. A jó látás jó elképzelés, a rossz látás rossz, tehát a szemüveg, a kontaktlencse, az operáció nem jelenthet megoldást, mivel az elképzelést komolyan gátolja.

A szemüveg, a kontaktlencse tehát mentális stresszt okoz, mely később annyira elmélyülhet, hogy egyre erősebb szemüvegekhez, komoly ideghártya-problémákhoz, hályogokhoz stb. vezethet.

A látástréning összes gyakorlata a mentális blokk oldásáról szól. A gyakorlatok alkalmazása elengedhetetlen a hétköznapi életben.

Interaktív demo. a hallgatóság részvételével.

16.30 – 17.30 Kövi Szabolcs lemezbemutató koncertje

18.00 Fesztiválzárás.

Jegyváltás

Időpont: 2014. május 18. vasárnap, 9:00 – 17:30 óra között, belépés 8.30-tól.
Helyszín: Hotel Flamenco, 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.

Belépők már 1490 Ft-tól!

Jegyelővétel a www.natursziget.com életmódportálon, a 1085 Bp. Baross u. 8. fsz. 1. alatti Energy Klubban (2014. május 6-ától munkanapokon 12-20 óra, szombaton 10-16 óra között), vagy korlátozott számban (!) a helyszínen, a rendezvény napján 8:30 órától.