Kürti Gábor: EGÉSZSÉG abc

A szerzőt nem kell bemutatnunk olvasóinknak, hiszen a Natúrsziget portál egyik alapítója, az első években főszerkesztője volt, és számtalan cikke jelent meg nálunk. Eddig kiadott 5 könyve több tízezer olvasóhoz jutott el. Gyógyszer nélküli egészség Facebook csoportja is népszerű. Új kötetéről, amely az EGÉSZSÉG abc címet kapta, Kürti Gábor természetgyógyásszal beszélgettünk.

Kürti Gábor: EGÉSZSÉG abc– Miért írta meg ezt a könyvet, milyen újdonságot tartogat a korábbi köteteiben megjelentekhez képest?

– Míg a korábbi könyveim – Gyógyulás otthon 1. és 2., Vitamin ABC, valamint a szerzőtársaimmal együtt írott Gerinc ABC és Illóolaj ABC – inkább betegségközpontúak voltak, ez a kötet elsősorban a bajok megelőzését, az egészség megőrzését állítja fókuszba. Márpedig a megelőzést, az egészséges életmód elterjesztését minden gyógymódnál fontosabbnak tartom. Új könyvem címéül így magától értetődően választottam ezt: EGÉSZSÉG abc.

– Lehetetlen volna pár mondatban összegezni, mi minden fért bele egy 216 oldalas könyvbe. Mégis megkérem, hogy ízelítöül mondjon néhány címszót.

– Először csak néhány szám. 114 téma, 13 akupresszúrás pont és 8 hasznos kéztartás (mudra) került bele a könyvbe, persze magyarázó rajzokkal, ábrákkal együtt. Tanácsolom az olvasóknak, hogy használják egyfajta kézikönyvként, böngésszék a tartalomjegyzéket A-tól Z-ig, és nyúljanak a kötethez bármikor, ha gyógyszer nélküli, természetes megoldásokat akarnak találni. Néhány címszó a 114 közül: allergia, alvás, arcápolás, derékfájás, epekő, ezüstkolloid, étkezés, étrendek, fogyás, hőhullámok, légzőgyakorlatok, lumbágó, isiász, magas vérnyomás, memóriaromlás, pajzsmirigy, petefészek, stresszoldás, szemmasszázs, székrekedés, szívünk védelme, térdfájdalom, vérszegénység.

– Az ember elcsodálkozik az új könyv árán: ez a 216 oldalas, elegáns kiállítású, igényes kötet mindössze 1900 Ft-ba kerül. Ezt a szenzációs árat hogyan sikerült elérnie?

– Úgy, hogy formabontó megoldást választottam. Korábbi könyveimtől eltérően az EGÉSZSÉG abc-t egyetlen kiadónak sem adtam oda, hanem az előállítását magam finanszíroztam, sőt a terjesztést is saját kézbe vettem. Ez a könyv így szándékosan nem került be a könyvesboltokba, mert nem értek egyet a könyvterjesztők által felszámított 50%-os vagy gyakran még magasabb mértékű árréssel, ami a műveket rendkívüli módon megdrágítja. Fontosabbnak tartom azt, hogy elérhető áron, 2000 Ft-nál olcsóbban kínálhassam könyvemet az olvasóknak.

Ezért új könyvemet kizárólag a honlapomon, tehát a kurtigabor.com weboldalon lehet megrendelni. És még egy jó hír a Natúrsziget olvasóinak: ha december 10-éig megrendelik és kifizetik a könyvet, akkor jogosultak a koránkelő kedvezményre, vagyis még olcsóbban, 1700 Ft-ért juthatnak hozzá. Hadd tegyem hozzá, meglehet szerénytelenül: létezik ennél kevesebbe kerülő, mégis értékes karácsonyi ajándék?