Segítsen kutyáján homeopátiával!

A homeopátia több mint 200 éve a hagyományos orvoslás alternatívája vagy kiegészítése. A golyócskák azonban nemcsak az embereknél fejtik ki hatásukat, hanem a kutyákat, lovakat, macskákat és társaikat is lehet homeopátiával kezelni akár akut, akár krónikus betegségek esetén, sőt a fizikai panaszok mellett a mentális betegségek kezelésére is alkalmas.

Az állattartók jól ismerik a problémát: megfázás, gyomor-bélrendszeri problémák, rándulások, zúzódások és krónikus panaszok nemcsak embereknél fordulnak elő, ezek a bajok az állatokat is sújtják.

Enyhülést hozhatnak a golyócskák

A hagyományos állatgyógyászat alternatívájaként egyre több állattartó fér hozzá a homeopátia alkalmazási lehetőségeihez. A Samuel Hahnemann által vallott homeopátia alapelvét – hasonlót a hasonlóval gyógyítani – használják a kutyák, macskák, lovak és más állatok kezelésére is. A homeopátia nemcsak a fizikai panaszok, hanem mentális betegségek kezelésére is alkalmas. Sok kutyatulajdonos is a homeopátiára támaszkodik, ha változtatni akar a kutya nem kívánt viselkedésén.

Golyócskák kutyáknak

Homeopátiás anyagokat adhatunk be a kutyáknak oldat vagy golyócskák formájában. Ezeket vagy ivóvízben oldjuk fel, vagy közvetlenül a szájba adjuk. Csakúgy, mint az embernél, a kutyáknál is érvényes, hogy a gömböcskéket ne közvetlenül étkezés előtt vagy étkezés után adjuk. Homeopátiás anyagokat a kutyáknak injekcióval is be lehet adni. Hogy mely szer alkalmas, és mindenekelőtt milyen állapotban van a kutya, az állatgyógyász határozza meg.

Természetes, hogy egy állatnál nem olyan könnyű a baj meghatározása, mivel a kutya nem tudja magát szóban kifejezni, hogy hol és milyen panaszai vannak. Az esetleges változásokat az állat viselkedése mutatja, például az ivási szokásai.

Sok tünet levezethető a testtartásból is. Fontos tudni ekkor, hogy a kutya megváltozott viselkedése valamilyen eseményhez kötődik-e, például baleset vagy egy másik kutya harapása okozza, vagy nem ismert a közvetlen kiváltó ok. A kutyatulajdonos összegyűjthet az állat-homeopata vagy állatgyógyász számára minden jellemző változást.

Homeopátia kutyáknak akut helyzetekben

A homeopátia nagyon népszerű többek között a kutyatulajdonosoknál, mert akut esetekben is segít, vagy vészhelyzet esetén megkönnyebbülést hozhat. Bizonyos szerek már bizonyítottak a kutyák tipikus panaszainál. Ezek a következőkben ajánlások, de nem helyettesítik az állat-homeopata vagy az állatgyógyász tanácsát:

  • Megnyugtatáshoz: Aki az állatorvos felkeresése előtt meg akarja nyugtatni kutyáját, megpróbálhatja ezt a Bach-virágterápiából ismert Rescue Remedey cseppekkel. Ezek a cseppek használhatók minden más esetben is, ha a kutya szorongást vagy nyugtalanságot mutat. Ha a kutya fél a szilveszteri tűzijátéktól vagy nyugtalan, a Bórax segíthet.
  • Sérülések: Bármilyen sérülés setén (húzódás, zúzódás) adható a kutyának Árnika a vérzéscsillapításhoz. Az árnika elősegíti a sebgyógyulást is.
  • Operáció: Ha a kutya műtéti beavatkozást igényel, egyidejűleg a homeopátia is használható. A műtétet megelőző és azt követő napon árnikát adunk be, a műtét napján a kutyának adható Foszfor.
  • Kullancs: A kullancs eltávolítása után Belladonna választható.
  • Hasmenés, vagy hányás: Nux vomica adható romlott étel okozta gyomorémelygés esetén, Okoubaka (szantálfaféle) hasmenés ellen. Ha a kutya hosszú autós utakon hány, Cocculus adható be.

(Németből fordította: Koncz László)

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés