Homeopátia és más szelíd gyógymódok az állatorvoslásban

A közönség, vagyis látogatóink szavazatai alapján Az Év Orvos-természetgyógyásza, 2015 címet Dr. Kopócsi Andrea nyerte el. Alább közöljük a kitüntetett bemutatkozó írását, egyfajta hitvallását arról, hogyan alkalmazza homeopátiás ismereteit és az egyéb szelíd gyógymódokat az állatorvoslásban, illetve transzrelaxációs légzésterapeutaként az embereknél.

 

20160606-dr-kopocsi-andrea-logo1988-ban szereztem diplomát az Állatorvostudományi Egyetemen.

Az állatok gyógyításában a kezdetektől fogva folyamatosan kerestem a hatásos és kártételektől leginkább mentes gyógyítás lehetőségét. Jó néhány alternatív módszert igyekeztem megismerni (például reflexológia, akupresszúra, reiki, fitoterápia). Végül a homeopátia lett a „fő csapásirány” a szakmai életemben, ebből 1999-ben nemzetközi szakvizsgát tettem (IAVH: International Association for Veterinary Homeopathy). Azóta praxisomban rendszeresen alkalmazom e szelíd gyógymódot, melyet ma már egyre több állattartó igényel.

2007 óta már csak és kizárólag alternatív, közérthetőbben: szelíd módszereket használok a kisállatok gyógyításában.

A homeopátia mellett ugyanis ezek jól kiegészítik és segítik egymás hatásosságát. Ezért indokolt esetben többféle módszert együttesen is bevetek, mikor egyedre szabott terápiát dolgozok ki. Így pl. a Bach-virágterápiát, ájurvédikus készítményeket, fényterápiát, gyógynövényeket alkalmazok, és nem utolsósorban a természetes táplálkozásra is mindig figyelmet fordítok.

Állatorvosi tevékenységem mellett a mai modern pszichológia egyik alternatív ágát, transzperszonális pszichológiát is tanultam a Transzperszonális Pszichológia és Légzésintézetben. Ezzel a módszerrel embereknek nyújtok segítséget, mind önfejlesztési, mind terápiás célból egészségi, párkapcsolati és karrier problémáikban, ami egy úgynevezett sajátélmény-terápia.

Ez jól hozzá kapcsolható az állatorvosi tevékenységemhez, mivel sok esetben az állat gyógyításának is eredményes kiegészítője lehet. A gazdi kezelésekor a közte és állata közötti energetikai kölcsönhatás révén sokszor az állat is gyógyul abban az esetben, ha tüneteit a kapcsolatuk zavarai okozzák.

Dr. Kopócsi Andrea
homeopata állatorvos, transzrelaxációs légzésterapeuta
+36 (20) 928-4425
info@kimintvet.hu
www.kimintvet.hu

Dr. Kopócsi Andrea évek óta a Natúrsziget portál tanácsadójaként is dolgozik. Itt fordulhatnak hozzá kérdéseikkel.