Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Már az általános iskolában tanítják a fogamzásgátlást Nagy-Britanniában

Már az általános iskola utolsó évében tanítani fogják a brit gyermekeknek a fogamzásgátlást. Ezt az ajánlást tette kutatásai nyomán az az intézet, amely a szigetország tinédzsereiről megálla­pította, hogy szexuális értelemben ők a legaktívabbak Európában.

Ugyancsak megdöbbentő tény, hogy a külvilág szemében igen konzervatív országnak számító Nagy-Britanniában a legmagasabb a tizenéves korban teherbe esett lányok aránya. A felmérés során az is kiderült, hogy a 15 éves fiatalok közül csupán minden harmadik használ gumióvszert – adta hírül a BBC News.

Az Institute for Public Policy Research elnevezésű kutatóintézet munkatársa közölte, hogy az elmúlt 50 esztendőben Nagy-Britanniában az első szexuális kapcsolat létesítésének kora a férfiaknál 20 évről 16-ra, nőknél 21-ről ugyancsak 16-ra csökkent.

Azoknak a fiatalembereknek az aránya, akik már a „törvényes kor” (vagyis gyakorlatilag a nagykorúság) előtt szexuálisan aktívak, kevesebb, mint 1%-ról 25%-ra nőtt ugyanezen idő alatt.

A kutatóintézet jelentése szerint a 15-19 éves nők korcsoportjában minden ezer főre 26 élve születés esett. Ez az adat kismértékben nagyobb, mint Lettországban, vagyis abban az országban, amelyik a következő legmagasabb ilyen arányt mutathatja fel, és több mint négyszer nagyobb, mint Cipruson, Szlovéniában, Svédországban és Dániában.

Valósággal sokkolta a szigetország közvéleményét az a megállapítás, hogy az elmúlt tíz évben a genitális Chlamydia-fertőzés 508%-kal nőtt a tinédzser korú fiúknál és 238%-kal az ebbe a korcsoportba tartozó lányoknál. A tizenéves fiúk körében a genitális herpesz 52%-kal, a tizenéves lányok körében 38%-kal nőtt. Ugyancsak jelentősen emelkedett a szifiliszfertőzések aránya a serdülő fiúk és lányok körében.

A brit oktatási minisztérium sietett cáfolni a fenti adatokat, közölve, hogy a tizenévesek körében csökkent a terhességek aránya. Nyilatkozatuk szerint az elmúlt húsz évet tekintve most van a legalacsonyabb szinten ez a szám, és 11,1%-kal csökkent, mióta 1998-ban megkezdték a tizenévesek terhességével foglalkozó stratégiai programot.