Nagyvárosi legokaland Bécsben

Nálunk már javában tart a nyári vakáció, az osztrák iskolákban viszont csak a napokban ér végét az iskola. A fővárosban pedig már meg is kezdődtek a tartalmas szórakozást kínáló gyermekprogramok.

Nagy tanévzáró városépítő akcióra várják a 4-10 éveseket Bécsben, ahol bárki kipróbálhatja, milyen egy építész, várostervező, híd- vagy útépítő mester munkája. A bécsi szünidei játék részeként július 5-11. között mini várossá alakul az Architekturzentrum Wien.

A száz négyzetméteren elterülő legovárost az építészközpont munkatársainak segítségével tervezhetik meg a vállalkozó kedvű legorajongók. A legovárosban kikötőt, pályaudvart, iroda- és hoteltornyokat is tervezhetnek az érdeklődők, bővíthetik a városi kórházat is.

A legorajongók az Architekturzentrum Wien (Bécsi Építészközpont) munkatársainak segítségével bepillanthatnak a városok fejlődésének történetébe, és megvitathatják, milyen funkciókat kell ellátnia egy városnak.

Mielőtt elkezdenék az építést, övezetekre osztják a területet és közösen meghatározzák, mely épületekre a város mely pontján lesz majd a legnagyobb szükség. Amint a terveken helyére került a városháza, a múzeum, az ipari és a lakópark is, máris kezdődhetnek a munkálatok az „Az W”-legóvárosban, melyeken szombaton minden építeni vágyó ingyenesen vehet részt. Az elkészült minivárost pedig vasárnap 10-19 óra között bárki megtekintheti.

(Forrás: http://infovilag.hu, szerkesztő: Kulcsár László)