Rend a lelke… Biztos, hogy így van?

A „rend a lelke mindennek” mondást már rengetegszer hallottam, de nem fogadom el. Nem erősségem ugyanis az általánosan elfogadott rend fogalma. Hogy miért? Mert úgy gondolom, hogy az életem ne egy raktárban, hanem egy élettérben legyen jó, legyen minden a kezem ügyében, könnyen használhatóan, akár kis káoszban, írja Sztojalovszky Gábor természetgyógyász.

A játék gyermekkorban az élethez szükséges

A játék a gyermeket leginkább alakító és fejlesztő hatású elfoglaltság. A játék egy pici gyermek esetében rengetegféle tanulási folyamatot tartalmaz. Jelentősen segíti a gyermekeket önmaguk és a környezet, a világ megismerésében. Az alábbiakban a megfogható tárgyakkal, játékokkal kapcsolatos tapasztalatait összegzi Sztojalovszky Gábor természetgyógyász.

Torokcsakra: „Legyen meg a Te akaratod”

Cikksorozatunkat folytatva, az 5. csakra következik. A torokcsakrát (más néven 5-ös csakra vagy visudha) úgy képzeljük el, mint két, az óramutató járásával megegyező irányban forgó és kifelé táguló energiatölcsért. Mindkettő vízszintes irányú, a torok magasságában található – de az egyik energiatölcsér a test előtt, a másik mögötte nyílik, tágul kifelé.

Szerelem, vonzalom: szexcsakra

Folytatjuk cikksorozatunkat. A szexcsakrát (más elnevezéssel keresztcsonti vagy 2-es csakra, szvadhiszthána) úgy képzeljük el, mint két, az óramutató járásával megegyező irányban forgó és kifelé táguló energiatölcsért. Mindkettő vízszintes irányú, a keresztcsont (vagyis a kismedence) magasságában található, onnan indul ki – de az egyik a test előtt, a másik mögötte nyílik, tágul kifelé.

Gyakorlással erősíthetőek a jó tulajdonságok

Sokkal boldogabbakká válhatunk, ha bizonyos jó tulajdonságokat erősítünk magunkban. A Zürichi Egyetem kutatói szerint ezeket a karakterisztikus vonásokat gyakorlással bárki erősítheti önmagában. A jó közérzethez, az elégedettséghez és végső soron a boldogsághoz a tulajdonságainkon keresztül vezethet az út. A kutatóknak most először sikerült bizonyítaniuk, hogy bizonyos pozitív jellemvonásbeli tulajdonságaink valóban erősíthetőek.

Fakanál új szerepben

Tavasz, húsvét, megújulás. Ilyenkor esedékes a tavaszi nagytakarítás, a nagy selejtezések, a téli holmik elrakása. Világosabb színű textíliákkal, vékonyabb függönyökkel a lakásnak is tavaszias hangulatot kölcsönzünk. A nagy felfrissülésből a bejárati ajtó sem maradhat ki. A farsangi, tél végi ajtódíszt tavasziasabb dekoráció váltja fel.

Ne akarj tökéletes lenni, légy inkább kreatív!

Mindannyiunkat arra nevelnek, hogy tökéletességre törekedjünk. Kezdődik az iskolában, ahol csak a legjobb jegy jó. Aztán ott vannak a női magazinok, amelyek szerint csak a hibátlan bőr megfelelő. Meg a reklámok, amelyek azt sugallják, hogy a padlón egy porszem sem lehet. Napjaink társadalmában a tökéletesség a norma, és minden, ami annál kevesebb csak átlagos.

Tavaszt hozó madarak

A hosszú télnek lassan a végére érünk. Igaz, reggelente még előfordul, hogy az ablakon kinézve ismét fehérbe burkolt világ fogad bennünket, és a meteorológusok sem bíztatnak gyorsan érkező meleggel, de a napok már érezhetően hosszabbodnak, és reggelente már világosban ébredünk.

Pillangók a falon

A nyaklánc nőies. A nyaklánc feldobja az öltözékünket. Változatosságot biztosít. Jól öltözötté tesz. A nyaklánc a női lét szerves velejárója. Még azok sem bírnak ellenállni neki, akik kifejezetten csak különleges alkalmakra ékszerezik fel magukat. Minden nő háztartásában ott lapulnak a nyakláncok – dobozban, fiókban, szekrény mélyén.

Itt a farsang, áll a bál!

A karnevált többé-kevésbe a világ minden részén megünneplik. Az egyik legismertebb utcai karnevál Velencében van, ahova nagy előszeretettel látogatnak el a turisták, és ahonnan szinte senki nem tér haza úgy, hogy ne lenne egy karneváli álarc a csomagjában. A farsangi álarcok hozzátartoznak a karnevál ünnepéhez.