Szerelem, vonzalom: szexcsakra

Folytatjuk cikksorozatunkat. A szexcsakrát (más elnevezéssel keresztcsonti vagy 2-es csakra, szvadhiszthána) úgy képzeljük el, mint két, az óramutató járásával megegyező irányban forgó és kifelé táguló energiatölcsért. Mindkettő vízszintes irányú, a keresztcsont (vagyis a kismedence) magasságában található, onnan indul ki – de az egyik a test előtt, a másik mögötte nyílik, tágul kifelé.

Fotó: Rosemary Ratcliff, FreeDigitalPhotos.netJavaslom, hogy a csakrának megfelelő, portálunkról letölthető hangot behunyt szemmel hallgassuk. Eközben érdemes elképzelnünk a csakra – magunk előtt és mögöttünk forgó – két tölcsérét, , és jó, ha a csakratölcséreket gondolatban megtöltjük a szvadhiszthána saját színének megfelelő, narancssárga fénnyel.

Mint ismeretes, az ősi indiai gyógyítás, az ájurvéda már több ezer éve ismeri és használja a csakrákat, vagyis a szervezet forgó energetikai központjait, amelyekből 7 fő (és több mellék) csakrát ismertettek a szent iratokban, a védákban. A csakrák a finomtestek fő pszichikai centrumai, a pszichofiziológia irányítói.

A csakrák állapota meghatározza a szervezet finomenergetikai egyensúlyát, valamint elválaszthatatlan a testi szinten jelentkező panaszoktól, betegségektől, sőt a lelkiállapotunktól is. Gondolataink, vágyaink, elképzeléseink erőteljesen befolyásolják a csakrák működését. Testi-lelki értelemben pedig csak akkor lehet valaki tökéletesen egészséges, ha energetikailag is teljesen rendben van, vagyis a csakrái harmonikusan, rendben és egyensúlyban működnek.

Nézzük részletesebben a szexcsakrát, amelynek harmonikus működése elengedhetetlen a szerelemhez, a szexuális kapcsolathoz, a reményhez, az önbizalomhoz és a magabiztossághoz. A csakra elülső tölcsére (2A) a szerelemért, a szexuális vonzalomért, a fizikai és lelki gyönyör átadásáért és elfogadásáért „felel”, míg a hátulsó energiatölcsér (2B) hatáskörébe tartozik a szexuális energia, a nemi vágy.

A szvadhiszthána név két szanszkrit szó összetételéből ered: szva = saját; adhiszthána = lakóhely. Színe a narancssárga, a hozzá kapcsolódó zenei hang a B, valamint a VAM szócska is tartalmazza a rezgését.

Testi és lelki panaszok

Ha a szvadhiszthána csakra működése eltér a kívánatostól, akkor ez testi (fizikai) szinten többek között derékfájásban, különböző csípőízületi problémákban, isiászban, valamint a szexuális élet zavaraiban mutatkozhat meg. Természetesen ez az összefüggés fordítva is igaz: ha valakinél a fenti egészségi problémák jelentkeznek, akkor biztosra veheti, hogy szüksége van a keresztcsonti csakra megerősítésére, működésének harmonizálására.

Érzelmi, lelki szinten a következő bajok, illetve ellentétpárok jelzik az 2-es csakra harmonikus működését, illetve egyensúlyzavarát: bizalom, bizalmatlanság, gyanakvás, megtévesztés, bűn, bűntudat, a pénzhez és a hatalomhoz fűződő viszony, erkölcsös vagy erkölcstelen viselkedés és a kreativitás. Az utóbbi, vagyis a kreatív képességek részben ide, részben a torokcsakrához tartoznak. Nem véletlen, hogy a nagy művészek mindig akkor jutottak alkotói pályájuk csúcsára, ha (éppen) volt egy múzsájuk…
Párja a torokcsakra
A keresztcsonti csakra párja, amellyel szoros kölcsönkapcsolatban működik, az 5. csakra (torokcsakra, visudha). Ezért érdemes e kettőt párban tekintenünk, illetve ha valamelyik csakrához tartozó testi vagy érzelmi panaszunk van, akkor hasznos, ha az adott csakra párját is a megfelelő hanggal „kezeljük”.Fotó: satit_srihin, FreeDigitalPhotos.netRezgése 210,42 Hz, de ez a frekvencia egyénenként kismértékben eltérhet. Ezért a portálunkról letölthető hangban 6-féle frekvenciát kevertünk, 210,42 és 215,42 Hz között – ezek közül minden felhasználó szervezete bátran „csemegézhet”. A velünk született tudás, belső bölcsességünk képes lesz kiválasztani ebből a 6-féle frekvenciából azt, amelyik számára az adott pillanatban a leghasznosabb.

Ha a portálunkról letölthető más különleges hangokra is kíváncsi, látogassa meg a pontgyűjtésről tájékoztató oldalunkat.

Kürti Gábor

(Folytatjuk)

Figyelmükbe ajánljuk cikksorozatunk előző írását: Az alap, amely megtámaszt: gyökércsakra.

Ha további jótékony hatású hangokhoz szeretne hozzájutni, megvásárolná őket, írjon az info@rife.hu címre.