Brit nők: 34 évesen a csúcson

A brit nők 34 éves korukban érzik magukat a legvonzóbbnak. A 2000 nővel végzett felmérés során kiderült, hogy 64 százalékuk a harmincas éveiben sokkal jobban érezte magát a bőrében, mint korábban, és 34 százalék ezt a párkapcsolatával magyarázta. Az eredmények azt mutatták, hogy a modern nők számára nincs szükség férfire ahhoz, hogy vonzónak érezzék magukat.

További 26 százalék állította, hogy a hálószobában is magabiztosabbnak érzi magát, tízből egy arról számolt be, hogy a szexuális vágyuk jóval erősebb, mint a korábbi években.

Vonzó, ha ápoltA felmérés arra is kitért, hogy milyen tényezők segítik a nőket, hogy igazán szexinek érezzék magukat. Ilyen például az, ha valaki vonzónak tartja őket, ha a párjuk bókol nekik, ha új ruhát, illetve ha új, szexi alsóneműt viselnek magukon. A megkérdezettek 36 százaléka attól is vonzóbbnak érzi magát, ha sikerül leadnia pár kilót, vagy ha új frizurát vágat magának.

Általánosságban 52 százalék számolt be arról, hogy időnként, és mindössze 3 százalék arról, hogy mindig vonzónak tartja magát, és 75 százalék vélte úgy, hogy nem is a külső tesz valakit vonzóvá, sokkal inkább a magabiztosság, vagy éppen az, hogy ki mennyire boldog, és mennyire elégedett az életével. A felmérésből kiderült továbbá, hogy egy nő átlagosan négy barátnőjéről gondolja úgy, hogy szexi.

Az eredmények azt mutatták, hogy a modern nők számára nincs szükség férfire ahhoz, hogy vonzónak érezzék magukat, és sokan magabiztosabbak akkor, ha nők veszik körül őket, akiknek kifinomult stílusuk van. 30 százalék tartotta szexibbnek magát akkor, amikor a barátaival ment el valahova, mint akkor, amikor a párjával, ugyanakkor, ha bókokról és dicséretekről volt szó, 43 százalék számára volt mindennél fontosabb az, hogy a párjától érkezzenek az elismerő szavak.