Együnk fagylaltot reggelire!

A legtöbb szülő bűnnek tartaná fagylaltot adni a gyereknek reggelire. Lehet azonban, hogy meggondolnák magukat, és megengednék, hogy gyermekük reggeli első étele egy gombóc hideg édesség legyen, ha tudnák, hogy ettől okosabbak lesznek. Azok ugyanis, akik fagylaltot reggeliztek, jobb reakcióidőt mutattak, és jobban fel tudták dolgozni az információt.

Bár a kora reggeli cukor miatti felfokozott mozgásigény a szülők és tanárok legnagyobb félelme, egy új tanulmány szerint, aki reggel fagylaltot fogyaszt, az serkenti az agyát. Yoshikito Koga, a Kyorin egyetem professzora szerint a közvetlenül ébredés után elfogyasztott fagylalt azonnal éberebbé tesz, és növeli a mentális teljesítményt.

Agyserkentő?

A tanulmány, melyet a japán Excite News weboldalon publikáltak, összehasonlította a kísérletben résztvevők agyi tevékenységét. Az alanyok egy része közvetlenül felébredés után fogyasztott fagylaltot, másik része nem. Koga úgy találta, hogy azok az emberek, akik fagylaltot reggeliztek, jobb reakcióidőt mutattak, és jobban fel tudták dolgozni az információt, mint azok, akik nem ettek fagylaltot.

Az agy aktivitását vizsgáló további tesztek is azt mutatták, hogy azoknál, akik fagylalttal kezdték a napot, megnövekedett a nagy frekvenciájú alfa-hullámtevékenység, amely összefüggésben áll a nagyobb fokú éberséggel, és csökkenteni tudja a mentális ingerültséget.

Egy újabb vizsgálatot is végeztek, amelyben ébredés után fagylalt helyett hideg vizet adtak a kísérleti alanyoknak. Bár a teszt eredménye nagyobb fokú éberséget és mentális kapacitást mutatott, a fagylaltot fogyasztó embereknél jelentősen nagyobb mentális stimuláció volt észlelhető.

(Angolból fordította: H. Orsi)

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés