Veszélyesebb az újfajta e-cigaretta

Az amerikai e-cigarettázó kamaszok szívesen próbálják ki azt a fajta e-cigarettát, amely vastagabb füstfelhőt bocsát ki. Négyből egy közülük szívott már ilyen e-cigarettát. A hagyományos e-cigaretta beszívható gőzt bocsát ki. Az új módszer lényege az, hogy az e-folyadék nem megy át a melegítő csövön, hanem közvetlenül belélegezhetővé válik.

Az ilyen újabb fajta cigarettban az ízek állítólag jobban kijönnek, és a cigaretta ütősebbé válik – mondja a felmérést vezető Suchitra Krishnan Sarin, a Yale Egyetem munkatársa.

Több benne a rákkeltő anyag

A szakember connecticuti középiskolásokkal készített interjút, ennek során derítette fel ezt az újfajta e-cigarettázási módot. Mint kiderült, a megkérdezettek 26 százaléka már kipróbálta ezt a módszert legalább egyszer, sokan pedig rendszeresen így gyújtanak rá. A többség az erőteljesebb ízvilág miatt próbálja ki ezt a technikát, 22 százalék viszont egyszerű kíváncsiságból.

A vastagabban kiáramló, közvetlen gőz Sarin szerint lényegesen veszélyesebb, mint a hagyományos e-cigarettázás, mivel így több rákkeltő anyag kerül a szervezetbe.

A U.S. Food and Drug Administration (FDA) tervei szerint a jövőben szigorúbb szabályok vonatkoznak majd az elektromos cigarettára, és a kamaszoknak is nehezebb lesz hozzájutniuk ezekhez a termékekhez.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés