Napi egy gyümölcslé a gyereknek

Egyre több a túlsúlyos gyerek, de a mértékletes fogyasztás nem okoz problémát. Azok a hat éven aluli gyerekek, akik napi egy adag gyümölcslevet isznak, híznak ugyan egy kicsit, de évi egy fontnál (kb. fél kilogramm) kevesebb súlytöbbletről van szó, ami nem nevezhető kórosnak. A 6 és 18 év közötti gyerekek gyümölcsléfogyasztása nem befolyásolja a súlyukat.

A gyermekorvosok egy ideje már felhívták a figyelmet arra, hogy a gyümölcslé is oka lehet annak, hogy a gyerekek egyre híznak és egyre több a túlsúlyos gyerek, de egy friss kutatás szerint a mértékletes fogyasztás nem okoz problémát.

Napi egy rendben van

A kutatás szerint semmi sem bizonyítja, hogy napi egy adag gyümölcslé gondot okozna, amennyiben 100 százalékos gyümölcsléről van szó – fogalmaz a kutatást vezető dr. Brandon Auerbach, a University of Washington munkatársa.

A szakemberek összesen nyolc korábbi kutatás eredményét vetették össze, összesen így 34 ezer, hat éven aluli gyerek adatait vizsgálta a gyümölcsléfogyasztás testsúlyra gyakorolt hatásának tükrében.

Mint kiderült, a kisgyerekek főként az almalevet szeretik, míg a nagyobbak a narancslevet. A szakemberek szerint ezek mindegyike mértékkel napi szinten fogyasztható, főként, ha 100 százalékos gyümölcsléről van szó, ami bőségesen tartalmaz vitamint.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés