Demencia ellen Xbox a nagyinak!

Talán érdemes lenne arra biztatni a nagyszülőket, hogy játsszanak a Wii-vel vagy az Xbox-szal, mert így elkerülhetik a demenciát. A főként gyerekek és kamaszok körében népszerű játékok jót tesznek az idősödő elmének, sőt fokozzák a fizikai teljesítményt is. Javulnak a koordinációs készségek, az egyensúlyérzék és a szenzomotoros képességek.

A szakemberek úgy vélik, hogy napi egy óra játék heti háromszor jelentősen segíti az időseket abban, hogy frissek és fittek maradjanak, és elkerülje őket a demencia. Megállapították a kutatók azt is, hogy az Xbox és a Wii voltaképpen még hasznosabb is lehet, mint az egyszerű séta.

Javuló képességek

A kutatás során közel 1000 nyugdíjast vizsgáltak, akik a Wii és az Xbox különböző változataival tartották fitten magukat: cyberbiciklizés, Wii és Nintendo sportjátékok, táncos videojátékok és 3D-s kajakozás. A 60-as, 70-es és 80-as éveikben járó nyugdíjasok kimondottan jól teljesítettek már heti háromszor 15 perc játék hatására is.

A kutatók úgy vélik, hogy a demencia mellett egy sor egyéb neurológiai betegség – többek között például a Parkinson-kór – is elkerülhető a rendszeres virtuális játék segítségével idős korban.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés