Nagy gyermek-kalauz

Egészen újszerű tanácsadó könyvvel találkozhat az olvasó. A Nagy gyermek-kalauz elsősorban szülőknek szól, ám mindazoknak támaszt nyújt, akiknek gyermekek gondozásával, nevelésével, gyógyításával van dolga. Mennyiben új? Miért fordították le már 20 nyelvre? Elég belepillantani csak a tartalomjegyzékbe, megkapjuk a választ.

Képzeljenek el egy dr. Spock-féle tanácsadót alternatívan gondolkodó szülőknek! A lényegesen megújult kiadás 750 oldalon minden hétköznapokban előforduló témát érint. Aki már ismeri, nem véletlenül nevezi „A gyermekgondozás bibliájának”. A hagyományos tanácsokon kívül – azokon túlmutató – széles látókörű, alternatív lehetőségek egész sorát tartalmazza a születés előttől egészen tizenéves korig.Nagy gyermek-kalauz

A könyv három részre tagolódva kimerítően tárgyalja a hétköznapi betegségeket, a gyermeki fejlődés elősegítésének lehetőségeit és a nevelés egészségmegőrző hatását. Az egészséges és a beteg napok teendőinek gyakorlati leírásán túlmenően olyan árnyalt elméleti összképet nyújt, melynek segítségével megérthetjük, hogyan illeszkednek össze nagy egységgé a gyermek fejlődésének apró mozzanatai. Segítségével megérezhetjük tetteink jelentőségét, melyekkel gyermekeink útját igazgatjuk mai nehéz világunkban. A könyv célja, hogy a szülők önálló ítéletalkotását és biztonságérzetét növelve elősegítse gyermekeik bizalommal és melegséggel átszőtt, egyéni és szabad fejlődését.

A Nagy gyermek-kalauzban külön fejezet foglalkozik a fájdalommal, a lázas betegségek ellátásával, a légzési akadályokkal (közöttük a hurutos betegségekkel, a tüdőgyulladással, a szénanáthával, asztmával), az emésztőrendszeri problémákkal (hányás, hasmenés, szorulás), a bőrbetegségekkel. Ugyancsak külön részben tárgyalja a könyv az allergiás reakcióra való hajlamot, mint pedagógiai-orvosi kihívást, a gyakori fertőző betegségeket, valamint megtudhatjuk, mi a betegség „értelme”, mi a teendő különleges helyzetek és betegségek esetén. Jelentős helyet kap a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés témaköre is, és számos – egészséggel, betegséggel kapcsolatos – hasznos dolgot olvashatunk a csecsemőkortól egészen az iskolás korig, a pubertás korig.

A könyv tehát nemcsak betegségekkel, tünetekkel foglalkozik, hanem a neveléshez, életvitelhez is ad hasznos tanácsokat – ebben a tekintetben is egyedülállóan sokoldalú segítség.

A vásárlás lehetőségéről a www.drszokehenrik.hu honlapon tájékozódhat.

Jó böngészést kívánva:

Dr. Szőke Henrik
antropozófus orvos