Házi praktikák lábápoláshoz

Nyáron még inkább figyelnünk kell lábainkra, hiszen a szandálból vagy papucsból kilógó repedezett sarok vagy köröm nem túl szép látvány… Számtalan lábápoló-, frissítő reklámjával találkozhatunk, de ha azt szeretnénk, hogy megbízható összetételű, gyorsan ható és megfizethető árú, hatásos szerhez jussunk, készítsük el saját lábápolónkat!

Citromos lábfürdő

Hozzávalók:
– ¼ liter tejszín
– 2 ek citromlé

Elkészítés:
A citromfürdő elkészítése nagyon egyszerű. Keverjük meleg vízhez a tejszínt és a citromlevet, majd legalább fél órán keresztül áztassuk benne a lábainkat. Ha letelt az idő, jó alaposan dörzsöljük át mindkét lábunkat félbe vágott citrommal. Ezzel a frissítő lábfürdővel akár minden nap felfrissíthetjük fáradt végtagjainkat.Tegyük széppé otthon!

Dörzsölés tengeri sóval

Hozzávalók:
– ½ kg tengeri só
– langyos víz

Elkészítés:
Ennek a lábfürdőnek az elkészítése is egyszerű, mégis nagyon sokat tud javítani a kirepedezett, száraz lábak állapotán. A langyos vízbe öntsük bele a tengeri sót, áztassuk a lábunkat fél óráig, majd a sóval jó alaposan dörzsöljük át a talpunkat és a lábfejünket is. A só segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és a száraz bőrfelületet.

Ápoló krém kakaóvajjal

Hozzávalók:
– 5 g kakaóvaj
– 5 g méhviasz
– 20 ml mandulaolaj
– 20 ml jojobaolaj
– 10 g lanolin

Elkészítés:
Keverjük össze a lanolint a méhviasszal és a kakaóvajjal, majd adjuk hozzá az olajokat és hevítsük fel az egészet hatvan fokra. Keverjük el alaposan, adjunk hozzá egy kis vizet, majd hagyjuk kihűlni a krémet. A mandulaolaj, a kakaóvaj és a méhviasz újjá varázsolja a fáradt, sajgó lábakat. Használjuk a krémet minden este fürdés után, lefekvés előtt.

(Forrás: platinnetz.de, németből fordította: Sophie)