Tavaszi bőrápolás természetes módon

Télen a bőrünk sok megpróbáltatásnak volt kitéve, itt az ideje, hogy rendbe tegyük és felkészítsük tavaszra. Ilyenkor nem csak lelkileg fontos a megújulás, hanem a bőrünknek is, mert a téli hideg szél, a kevés napsütés nem múlt el nyomtalanul. A felfrissülés ne korlátozódjon csak az arcra, törődjünk a lábunkkal is! Tanácsot adunk, hogyan frissítsük fel és készítsük fel bőrünket tavaszra!

Radírozás

Télen hajlamosak vagyunk az arcápolást is elhanyagolni, nincs kedvünk a tükör előtt hosszan szépítkezni, magunkkal foglalkozni. Tavasszal viszont ismét lendületbe jövünk és ahogy a természet, úgy mi is kezdünk kinyílni. Az arcápolást mindenképpen radírozással, tisztítással kezdjük, ez mindennek az alapja. Készítsük el otthon az arcmaszkot, így biztosak lehetünk benne, hogy csak természetes összetevőket használunk.

Tipp: Keverjünk össze 1 tk cukrot, 1 tk olívaolajat és egy citrom kifacsart levét. Hagyjuk állni egy pár percig, majd alaposan masszírozzuk bele a bőrünkbe. Ez a maszk eltávolítja az elhalt hámsejteket és új erővel tölti fel a fáradt arcbőrt.

Testradír

Nemcsak az arcunknak, hanem az egész testünknek szüksége van egy alapos tisztításra. A méregdrága kenceficéket cseréljük le tengeri sóra. Egy marék tengeri sóhoz adjunk egy kis olívaolajat, jó alaposan keverjük össze, majd egyszerűen csak radírozzuk végig a testünket mindenhol ezzel a maszkkal. A nagy szemű só eltávolítja az elhalt hámsejteket, az olívaolaj pedig felfrissíti a bőrt. Miután leradíroztuk magunkat, alaposan zuhanyozzunk le, és vastagon krémezzük be a bőrünket.

Ragyogó lábak

A sugárzó arc mellett a ragyogó lábak is hozzátartoznak a teljes tavaszi megújuláshoz, szépségápoláshoz. Keverjünk össze egy 1 ek kamillavirágot és 1 ek csalánlevelet vízzel, forraljuk fel és hagyjuk kihűlni. Közben meleg vízben keverjünk el 100 g tengeri sót és az egészet öntsük a kamillás vízhez. Szűrjük le, és tegyük bele a lábunkat. Áztassuk a gyógyvízben legalább 10-10 percig, majd alaposan masszírozzuk át. A gyulladáscsökkentő kamilla és a fertőtlenítő hatású csalán csodákat művel a fáradt lábakkal!

Répalé

Kevesen gondolnák, hogy az egészséges arcbőr titka a répalé. No nem maszk formájában kell bejuttatni a bőrünkbe ezt az értékes anyagot, hanem ital formájában. Arra azért vigyázzunk, hogy ha túl sokat fogyasztunk a répaléből, könnyen narancssárga színt kaphat az arcunk!

Levegő, levegő

Utolsó szépségtippünk a legegyszerűbben és legolcsóbban kivitelezhető: legyünk minél többet a friss levegőn. Ha nem is süt a nap, akkor se maradjunk a négy fal között, hanem sétáljunk egy nagyot!

(Németből fordította: Sophie)

Ha szívesen olvasna még a bőrápolásról, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Bőrápolás cukorbetegségben