Argánolaj – kenje a hajára!

Az argánolaj manapság az egyik legközkedveltebb hajápolási szer a natúrtermékek között. Nem véletlenül, hiszen általa gyakorlatilag újjászületik a haj. Ezen kívül még sok másra is alkalmazható az argánfa diószerű terméséből nyert olaj, bár magas ára és illata sokakat elrettenthet. A feltört magokból állítólag a mai napig kézzel nyerik az olajat.

Elrettentő lehet az argánolaj illata is – bár a szag talán kicsit pontosabb megfogalmazás. Mivel a valódi argánolaj eredetileg nem illatosított, önmagában eléggé fura, bár idővel megszokható szaga van. Ez azonban ne rettentsen el senkit: megéri az áldozat…Ápolja a bőrt, a hajat

Manapság már sok argánolajjal dúsított termék van forgalomban, érdemes végigböngészni a címkéket, hogy valóban tartalmaz-e a termék argánt, valamint hogy hányadik helyen szerepel az összetevők listáján.

A lényeg azonban az, hogy az argánolaj csodákat művel a hajjal. Alkalmazható akár száraz, akár zsíros hajra, mindegyiken segít – a száraz hajat élettel telivé és erőssé varázsolja, a zsíros típusú haj esetén pedig meggátolja a zsírosodást. Ez utóbbit az olajos állag miatt kevesen gondolnák, de érdemes kipróbálni a klasszikus hajpakolási módszerekkel: kenjük a fejbőrre, valamint oszlassunk el belőle a hajon, és hagyjuk rajta az olajat éjszakára, vagy legalább negyed-, fél órára hajmosás előtt. Hajvégápolóként is kiválóan alkalmas! Már néhány csepp segít a hajon, így gazdaságosan alkalmazható.

Az argánolajat ezen kívül arcápolóként, éjszakai krém helyett is használják, mert kiváló hidratáló, ránctalanító hatású. Akinek nehezen szívja be a bőre, az keverjen belőle néhány cseppet a saját arckrémébe, vagy a házilag összeállított arckencébe, mert így is kitűnő hatása lesz. Ugyanígy kézápolásra is alkalmazzák, valamint a testápolóba is érdemes keverni belőle, ugyanis felveszi a küzdelmet a narancsbőrrel. Várandós nők is bátran kipróbálhatják a terhességi csíkok, striák megelőzésére, mivel még a sokszor erre a célra hirdetett olívaolajnál is sokkal hatásosabb, hiszen annál háromszor több E-vitamin található benne.