Kinek mikor jó a szex?

A nők baglyok, a férfiak inkább pacsirták, ha szexről van szó. Nem véletlen, hogy sok párnak nehézséget okoz az egészséges szexuális élet fenntartása. A nők általában este 11 és éjjeli 2 között, a férfiak reggel 6 és 9 között vágynak legjobban a testiségre. A tartós kapcsolatok titka, hogy közelít-e egymáséhoz a két fél szexuális bioritmusa.

Kinek mikor jó a szex?Nem véletlen, hogy sok pár számára nehézséget okoz az egészséges szexuális élet fenntartása. Hiába zár sűrű napot az átlagos nő, jó eséllyel este 11 és éjjeli 2 között lesz a leginkább kívánós, míg a férfiak reggel 6 és 9 között vágynak a testiségre a legjobban. Mint kiderült, a nők számára a tökéletes időpont a szexhez este 11:21 perckor van, míg a férfiak több mint 8 órával később, reggel 7:54-kor érzik magukat a leginkább tettrekésznek.

A kutatás, melynek során több mint 2300 szexuális szokásai kerültek feltérképezésre, a Lovehoney márkájú szexjátékokat gyártó cég nevéhez fűződik. Megtudhatjuk, hogy a nők 68, a férfiak 63 százaléka járt már olyan partnerrel, akinek a szexuális étvágya eltért az övétől. Nem csoda, hiszen a nők késő este vágynak a szexre, míg a férfiaknak csupán a 16 százaléka akar szexelni, mielőtt álomra hajtja a fejét. A férfiak reggel a legvirgoncabbak, míg a nőknek csupán a 11 százaléka kapható a hancúrra reggel 6 é 9 között.

A kutatásból az is kiderült, hogy a hosszútávú kapcsolatok titka abban rejlik, hogy a két fél szexuális bioritmusa közelít egymáséhoz. A megkérdezettek kétharmada állította azt, hogy ugyanannyi szexre vágynak, amennyire a jelenlegi partnerük. A férfiaknak csaknem a fele állítja, hogy a szexuális étvágya egyenletes, míg a nőknek csupán 36 százaléka állítja ezt: ők azt mondják, inkább a hangulatuktól függ a szexuális étvágyuk.