A nők is akarják a szexet

Úgy tartják, hogy a nőknek érzelmi kötődésre van szükségük ahhoz, hogy élvezhessék a szexet, és ők nehezebben tudnak átélni annyi orgazmust, mint a férfiak. Tényleg igazak ezek a sztereotípiák? A Kindara termékenységi mobilalkalmazás által készített új felmérésből az derült ki, hogy a nők valójában ugyanannyira akarják a szexet, mint férfi partnerük.

Az 500 nő által kitöltött kérdőív eredményei azt mutatták, hogy a nők 53,2 százaléka nem szexel annyit, amennyit szeretne. A válaszadók közel háromnegyede állította azt, hogy hetente több mint háromszor szeretne szexuális tevékenységet folytatni, 13 százalék pedig azt, hogy hetente több mint hat alkalommal szeretne szexelni.

Narancssárga íriszA Kindara szerint az orgazmussal kapcsolatos sztereotípia sem igaz. A felmérés azt mutatta, hogy a nők 72,6 százaléka mindegyik nemi együttléte alatt eljut a csúcsra. Tíz százalékuk pedig elég szerencsés ahhoz is, hogy minden alkalommal több orgazmust is átéljen.

Az eredmény ellentmond annak az 1994-ben készült közvélemény-kutatásnak, amely azt mutatta, hogy a férfiak 75 százaléka él át orgazmust partnerével, míg ez az arány a nőknél csak 29 százalék.

A kutatásk azt mutatja, hogy a szóban forgó felmérés készítése óta eltelt 20 év alatt több nő él át orgazmust a szexuális együttlétek alatt. Ez a pozitív változás arra utalhat, hogy nagyobb az egyenlőség a gyönyör nyújtásában és fogadásában az ágyban. A felmérésben azokat a tényezőket is vizsgálták, amelyek negatívan befolyásolhatják a nők libidóját. Az eredmények azt mutatták, hogy a nők 82 százaléka ismeri el, hogy léteznek olyan tényezők, amelyek időnként károsan hatnak a nemi életükre. Leggyakrabban arra panaszkodtak, hogy a stressz beszivárog a szexuális életükbe, a második leggyakoribb tényező pedig az volt, hogy nem ugyanakkor van kedvük a szexhez, mint a partnerüknek.

Azzal a sztereotípiával kapcsolatban azonban, mely szerint a nőknek érzelmi kötődésre van szükségük ahhoz, hogy élvezhessék a szexet, egyértelmű választ kaptunk. A nők 53,2 százaléka egyetértett azzal, hogy a jó szex legfontosabb hozzávalója az érzelmi kötődés, és ezt még az előjátéknál (23,6 százalék) is többre értékelték.