A nők jobban bíznak a meleg férfiakban

A nők kevésbé bíznak a heteroszexuális férfiakban, mint a melegekben, mert attól tartanak, hogy a heterók érdekből – szexuális ellenszolgáltatás reményében – kedvesek velük. Ha egy heteroszexuális nőnek tanácsra van szüksége a párkapcsolatával kapcsolatban, a legszívesebben egy meleg férfihez fordul inkább, mint egy barátnőhöz vagy hetero ismerőshöz.

A barátnő irigy lehet, és megpróbálhatja elvenni a szeretett férfit, míg a heteró barát megpróbálhatja kihasználni a helyzetet. A homoszexuális barát ezzel szemben megbízható információforrásnak tűnik a nők túlnyomó többsége számára.

Fesztelenebb barátságA University of Texas kutatása szerint ez a különleges bizalom az alapja annak a mély barátságnak, ami a hetero nők és a meleg férfiak között kialakulhat.

A kutatást vezető Eric Russell szerint épp ezért tudományos alapja van az ilyesfajta barátságoknak, amilyeneket főként a mozivásznon és a tévé képernyőjén látunk gyakran.

A kutatók négy különböző tanulmányt hasonlítottak össze, amelyek során közel 700 heteroszexuális diáklány válaszolt a kérdésekre. Volt, hogy a résztevevők közösségi médiaplatformon való jelenlétét is vizsgálták, majd el kellett mondani, hogy a hetero- vagy inkább homoszexuális barátjukban bíznak-e jobban.

Ezek mögött a kapcsolódások mögött nagyon mély szociálpszichológiai folyamatok húzódnak, amelyekről nem is tudunk – vélekedik a szakember.