Szilvamagolaj: illatos és fiatalít

A szilvamagolaj nagyon illatos, antioxidánsokkal teli, használata ideális a fiatalos és puha bőr érdekében. A kozmetikai iparban is használják ezt a gyógyhatású készítményt, amely kiváló a száraz bőr ápolására és a ráncok ellen. Növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát, hidratáló hatású. Magunk is készíthetünk belőle csodás arc- és testápolót.

A szilva magjából áttetsző, sárgás, kellemes illatú olajat lehet préselni amely lágyítja és antioxidánsokkal látja el a bőrt. Ez a növényi olaj gazdag olajsavban, linolsavban és E- vitaminban. Puhítja a durva, kiszáradt, dehidratált bőrt, ellensúlyozza az öregedés jeleit. E tulajdonságai miatt rendkívül alkalmas az érett bőr számára, amely már elveszítette tónusát és rugalmasságát. Az érzékeny bőrűek is jól tolerálják.

Értékes, különleges olaj

Finom mandula illatot kölcsönöz a bőrnek, illetve azoknak a kozmetikumoknak, amelyekhez szilvaolajat használnak. Alkalmazhatjuk önmagában tisztán, vagy más növényi olajokkal keverve, illóolajokkal gazdagítva. Készíthetünk belőle házilag öregedésgátló szérumot arcra, bőrpuhító masszázsolajat, vagy tápláló testápolót.

Bármilyen bioboltban megvásárolható ez az olaj, nagyon stabil, néhány hónapig szobahőmérsékleten tárolható kinyitás után is, ha távol tartjuk hőtől és erős fénytől.

Hogyan használjuk?

Aki szeretné kipróbálni a szilvamagolajat, kezdheti tisztán, masszázsolajként, amitől a bőre puha lesz, illatos és sima.

Növelhetjük hatását, ha vegyítjük olyan olajokkal amelyek nem hagynak zsíros nyomot a bőrön mint pl. a makadámolaj, mogyoróolaj.

Rendkívül tápláló lesz, ha a növényi olajok helyett szilárdabb növényi származékot használunk, pl. shea vajat. Keverjünk össze 30 g szilvamag olajat 15 g shea vajjal szobahőmérsékleten. Amikor jó homogén lett, tegyük egy tiszta, száraz üveg vagy műanyag edénybe. 3 hónapig tárolhatjuk így, egyaránt használhatjuk az arcon és a testen.

(Olaszból fordította: Székely Enikő)