Természetes, gyors házi arcfeszesítés

Idővel mindenkiben felmerül a gondolat, hogy szeretné feszesíteni az arcbőrét, szeretne gyorsan és természetes úton megszabadulni a ráncoktól. Talán nem is gondolta volna, hogy a megoldás a konyhaszekrényben lapul, egy kis zöldség, gyümölcs, szőlő vagy méz, citrom vagy olaj biztosan kéznél van. Nézzük, milyen lehetőségeink vannak, mit „varázsolhatunk”!

Ne feledjük, hogy a megereszkedett arcbőr nem csak a korral jár. Az erős dohányzás, túlzásba vitt napozás, elhízás, rendszeres alkoholfogyasztás, gyors súlycsökkenés, nem megfelelő testápoló szerek használata, rossz étrend, kiszáradás mind felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

Papaya-rizsliszt arcpakolás

A papaya remek bőrápoló. E-vitamin tartalma felturbózza a kollagén termelődését, és erősíti és rugalmassá teszi a bőrt. A papayában található papain enzim segít csökkenteni a megereszkedést. Támogatja a bőr regenerációját is, és gyulladáscsökkentő hatású. Ráadásul halványítja a bőrt, és csökkenti a pigmentációt.

Elkészítés:

  • 1 db papaya
  • ¼ csésze rizsliszt
  • 2 ek méz

Pépesítsek a papayát, adja hozzá a rizslisztet, és keverje össze. Végül keverje bele a mézet is. Vigye fel a masszát az arcára, hagyja rajta 20 percig, majd mossa le langyos vízzel.

Almaborecet

Az almaborecet – nagy kéntartalmának köszönhetően – harcba száll az öregedés jeleivel, az öregségi foltokkal és a szeplőkkel. Ráadásul feszesíti a bőrt, és csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését. Emellett összehúzó hatású, ami segíti a pikkelysömör és a gyulladások gyógyulását.

Összetevők:

  • ¼ csésze almaborecet
  • ½ csésze víz

Keverje össze alaposan a vizet és az ecetet, majd dörzsölje be az arcát az oldattal. Hagyja megszáradni a bőrén, majd mossa le. Használhatja úgy is, hogy fürdés után ecetes vízzel mossa meg az arcát. Ezáltal a bőr feszesebbnek érződik és puhábbnak látszik.

Citrom és olívaolaj

Az olívaolaj is jó az arcfeszesítésre. Antioxidánsokat, például A- és E-vitamint, öregedést gátló anyagokat tartalmaz. Segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében is. A citrom a bőr pórusainak tisztítására szolgál. Ez a megoldás segít csökkenteni a pattanásokat az arcon.

Összetevők:

  • 3-4 ek olívaolaj
  • 2-3 ek citromlé

Keverje a citromlevet az olívaolajba, vigye fel az arcbőrére, és hagyja hatni fél óráig, majd langyos vízzel mossa le.

Áfonya és méz

Az áfonya legyőzi a szabad gyököket és feszesíti a bőrt. Tele van vitaminokkal, ásványokkal, fitokemikáliákkal, antioxidánsokkal. Természetes tonizáló hatású, ami számos előnyt rejt magában, karbantartja a bőr pH egyensúlyát, összehúzza a pórusokat, csökkenti az akne kockázatát, hidratálta és táplálja a bőrt.

Összetevők:

  • 2 ek méz
  • ½ csésze áfonya

Pépesítse az áfonyát turmixgépben. Kenje be az arcát természetes mézzel, majd a mézmaszkra vigye fel az áfonyapépet. 30 perc után öblítse le az arcát langyos vízzel. A különbség látható lesz.

Gyors arcfeszesítés

A szőlő alfa-hidroxid sav tartalma segíti a sejtmegújulást és a kollagén termelődését. A szőlőben lévő C-vitamin is segíti a kollagénképződést, és segít megtartani a bőr rugalmasságát és feszességét.

Egyszerűen masszírozza a friss szőlőlevet az arcára és nyakára, hagyja 30 percig hatni, majd mossa le.

Arcfeszesítés nyers ételek fogyasztásával

A nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása igen jó hatással van a bőrre. A zöldségek és gyümölcsök ellátják a szervezetet a szükséges vitaminokkal és ásványi sókkal, melyek segítik az egészséges bőrnövekedést, és széppé, feszessé varázsolják a bőrt. Kezdjük a napot egy zöldség- és gyümölcs-smoothie-val, melynek fontos összetevői a levélzöldségek, például a kelkáposzta és a spenót. A variációk sora végtelen.

(Angolból fordította: H. Orsi)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Kollagén: ez a fehérje segít megőrizni a fiatalságot