Mágneses vihar? Kímélje magát!

Akad Önök között olyan, aki a múlt hét hétfőn és kedden szokatlanul rosszul érezte magát? Esetleg fájdalmai voltak, szédült, szívdobogásérzése vagy szaporább pulzusa jelentkezett, netán kiugrott a vérnyomása? Ha a válasz igen, akkor tudok egy valószínű magyarázatot. Ez pedig a Föld szokásos (normál) geomágneses aktivitásának jelentős növekedése.

Ezúttal 6-os erősségű geomágneses vihart jeleztek a műszerek. Az oka a megszokott naptevékenység erősödése, ami igencsak befolyásolja a Föld geomágneses mezejét. Az már csak „hab volt a tortán”, hogy a múlt hét elején mért mágneses vihar csaknem egybeesett a telehold napjával, illetve követte azt. (A telehold napján, illetve előtte és utána 1-2 napon át jelentkező energetikai hatások ugyancsak megzavarják a legtöbb ember idegrendszerét és hormonális aktivitását. A legjobb példát erre a nők havi ciklusa jelenti, amely gyakran igazodik a holdfázisok váltakozásához.)

Napkitörés

A Föld geomágneses mezejének változásai a kommunikációs rendszereket is befolyásolhatják, az arra érzékeny embereknél pedig zavarokat okoznak a közérzetükben, fizikai állapotukban. Különösen kiszolgáltatottak ebből a szempontból a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők és az érzékenyebb idegrendszerűek.

Mit tehetünk? Hasznos, ha előre tudjuk, mi várható ezen a téren. Mivel a fokozott naptevékenység hatása a Földön kb. 2 napos késéssel érvényesül, van egy kis időnk a felkészülésre. Például arra, hogy a következő napjaink programjának megtervezésekor ezt is figyelembe vegyük, váltsunk át a kritikus órákban kímélőbb életmódra.

Személy szerint remek tapasztalatom van a geomágneses aktivitást előrejelző egyik okostelefonos alkalmazással. Több hasonló létezik persze, ezek néhány száz forintért elérhetők, és jó néhány honlap ugyancsak előre jelzi a várható mágneses viharokat. Jó szívvel ajánlom a folyamatos tájékozódást ezen a téren is minden egészségtudatos embernek.

Kürti Gábor
https://kurtigabor.com/


(Forrás: Gyógyszer nélküli egészség Facebook csoport)