Tanácsadóink

Csűrösné dr. Hajda Veronika

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

BŐR

A kérdés

Kedves Veronika!Korábbi találkozásunk ill.kérdéseimre adott hasznos tanácsai alapján bátorkodom segítségét kérni :Utóbbi időben valószínű,hogy az uszoda vizének klórozása irritálja bőrömet.Amint bemegyek a medencébe nem sokkal utána elkezd a tenyeremen,lábamon,combomon viszketni a bőr,majd kis idő után elmúlik. kb 25 éve járok a helyi uszodába,s eddig nem fordult elő.Kérdeztem az úszómestertől változtattak-e esetleg a szeren,azt a választ kaptam,hogy nem és nagyon szigorúan ,rendszeresen ellenőrzik az uszoda vizét.Van-e megoldást?nem szeretném ezt a rendszerű mozgásformát megtartani.Köszönettel:Gulyás K .

A tanácsadó válasza

Kedves Katalin!
Nagyon örülök ,hogy újra jelentkezett...köszönöm.Próbálja meg hogy :zuhanyozás után minden mentes hidratáló testápolóval kenje be .Ha ez kevés lehet az aloe segitségét is igénybe venni.
Üdvözlettel Hajda Veronika

menopauza

A kérdés

Kedves Doktornő ,a következőkben szeretném a tanácsát kérni: bőven elmúltam 50 éves , és idén májusban volt utoljára normál menstruációm , azóta kéthavonta jelentkezik tizedannyi vérzéssel, tehát menopauza. Ezzel semmi gondom nincs. Semmilyen menopauzára utaló jelem ezen kívűl nem volt , nincs. Rengeteget sportoltam és sportolok most is, nincs hőhullám, rossz alvás, vérnyomásingadozás, depresszió - meg a csuda tudja még mi mindent olvastam Ilyen nincs.Semmilyen gyógyszert nem szedek, az egy táplálékkiegészítő Huminiqumon kívűl, de azt már régóta. Két hete azonban azt vettem észre , hogy egyik napról a másikra 1-1,5 kilót emelkedett a súlyom. A ruháimon nem érzem, hogy összementek volna, de a tendencia nem tetszik: ha ez így megy, ki tudja meddig emelkedik a súlyom és attól írtózom. Hormonháztartásbeli ingadozás miatt vízvisszatartásra tippelek . Mit lehet tenni, hogy újra úgy kontrolláljam a súlyom, mint eddig, milyen gyógyteák jöhetnek számításba segítségként? Tudom, hogy a táplálkozásomat is át kell gondolnom és lejjebb adni az édességeket és zsírokat, amiket eddig gond nélkűl ehettem. Köszönöm előre is.

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Hetente érdemes legalább 2szer 1-1 csésze cickafarkteát inni ill Barátcserje kapszulát fogyasztani.Érdemes este lefekvés előtt egy teáskanálnyi lenmagot bő folyadékkal bevenni.Ezek mind olyan anyagokat tartalmaznak ,amire ilyenkor szüksége van a szervezetnek ill fokozza az anyagcserét stb. Kerülje sok szénhidrátot és mozogjon.Jó egészséget kivánok ,üdvözlettel Hajda Veronika

Szénhidrát

A kérdés

Tisztelt Hölgyem!Azt szeretném meg kérdezni, hogy az emésztésem/ gondolkodásomban(holisztikus gyógyászat szerint) mi lehet akkor a probléma, ha pld. sósat eszek, majd utána egy kis nasi gyanánt 2-3 szelet sütit is utána küldök (vagy fordítva, édes fő étel...tejbegríz...után sós perec, u.a.)Cukor - a szeretettel (adás/kapás, sok/kevés-milyen cukros az ember?...de nekem a cukor szintem jó szokott lenni, nem vagyok cukros!) hozható összefüggésbe.A sót viszont nem találtam, olvastam még sehol (analóg gondolkodás szerint).....az élettel, az élet sója, értelme???....Mert ha így eszek akkor...ahogy mondani szoktam...(Kb. 14 éves koromban volt először, azóta egyre sűrűbben...mostanra/48 évesen/ már legalább havi rendszerességgel) meg áll a "fogaskerék" bennem, és se le, se fel a kajával....Először teltség érzés, majd egyhe émelygés, fokozódó fejfájás...ami az egy egy böfögésre enyhül időlegesen...majd ismét előjön/fokozódik, és hányinger, esetleg hányás...spotán, de leginkább rásegítéssel...Hozzáteszem, hogy házilagosan ugyan, de kandida gomgára csináltam tesztet, és a gyógyszertárban kapható giardiasis-ra is meg volt a teszt...de mind kettő negatív lett!Igen, most (jogosan) mondhatja, hogy akkor "csak" meg kell állnom, hogy ne egyek így....de sajnos... ahogy mondani szokták: mindennek ellen tudok állni, csak a csábításnak nem! :-)Mi lehet a probléma?(ultrahangos, stb. vizsgálatokat rég letudtam, szervi bajom nincs)Tisztelettel: Banga Tibor.

A tanácsadó válasza

Kedves Tibor !
Ne aggódjon ,ez gyakori probléma.Főleg a szénhidrát fogyasztását követik ezek a tünetek.Próbáljon kevesebbet bűnözni:),úgy látszik a szervezete nem tudja megfelelően lebontani a szénhidrátokat és ezért alakulnak ki a kellemetlenségek.Próbálja egy kicsit időben később enni a ,főétkezés után a desszertet,az is segithet.Mivel ,elmondása szerint nincs semmi egészségügyi problémája ,csak erre tudok tippelni.Üdvözlettel Hajda Veronika

Silicea !

A kérdés

Kedves Veronika ,a masszőröm természetgyógyászatot is tanult, ő ajánlotta a visszatérő aranyeremre és vérszegénységre a : Kálcium fluoricum, Silicea és Ferrum phosphoricum -ot, D12 es hígításban 3x1 et naponta. A kovasavval már találkoztam, a fogorvosom írta fel egy foggyökér gyulladáskor és nagyon gyorsan és jól hatott. Vérszegény gyerekkorom óta vagyok, de ez csak vérvételkor látszik, semmilyen tünetem nincs, vagy ha van , én nem érzem, csak az orvosok ijednek meg folyton.Aranyerem is 30 éve .vagy még több, és a lányomnak is sajnos kezdődik, ő 25 éves - hát kábé így kezdtem én is.Az a kérdésem:- a Siliceát szedhetem hosszabb ideig, mivel több titánpótlás tartja a foggyökereimet, és olvastam, hogy idegentestet kilök a szervezetből- ez az adagolás megfelel e?-meddig szedhető ez?Válaszát nagyon szépen köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves kérdező !
Inkább kerülje a Silicea szedését!Üdvözlettel Hajda Veronika

szintetikus hormon

A kérdés

Kedves Doktornő , köszönöm válaszát - szintetikus hormon kiváltásáról kérdeztem. A férjem pajzsmirigyét azért távolították el, mert az egyik csigolyájában daganat volt , és úgy gondolták, áttét a pajzsmirigyéből. Műtét után a pajzsmirigy vizsgálat nem mutatott rosszindulatú elváltozást. Más daganatot, aminek áttétje lehetett volna a csigolya daganat- nem találtak. Ezután következett a gerinccsigolya eltávolítás és a protézis behelyezése. Hálistennek nagyon jól van, minden rendben, dolgozik már december óta.- tehát 9 hónappal a műtét után - és nem űlő munkát ! A táplálkozásunkat megváltoztattuk , ezt az egy szintetikus anyagot szedi, ezért kérdeztem, hogy nem e lehetne a természetből pótolni. PL. a kalciumot, amit még szednie kellett - és mindenféle rágótablettákat meg pezsgőtablettákat kapott a kórházban- is természetes anyagokkal pótoljuk , többek között tojáshéj porral . Jó, ez mondjuk könnyebb feladat. Sajnos az orvosok nagytöbbsége semmilyen tanáccsal nem szolgál, ami az életmódváltást illeti a betegségek kezelésében. Csak gyógyszerek , sugár, kemó- ilyenek jönnek számításba. A műtéti tehnika csodálatos, ennek köszönhetően van "új" és jól működő gerince a férjemnek- de a továbbiakban magunkra számíthatunk. Köszönöm a segítségét :-)

A tanácsadó válasza

Köszönöm