Tanácsadóink

Csűrösné dr. Hajda Veronika

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Szénhidrát

A kérdés

Tisztelt Hölgyem!Azt szeretném meg kérdezni, hogy az emésztésem/ gondolkodásomban(holisztikus gyógyászat szerint) mi lehet akkor a probléma, ha pld. sósat eszek, majd utána egy kis nasi gyanánt 2-3 szelet sütit is utána küldök (vagy fordítva, édes fő étel...tejbegríz...után sós perec, u.a.)Cukor - a szeretettel (adás/kapás, sok/kevés-milyen cukros az ember?...de nekem a cukor szintem jó szokott lenni, nem vagyok cukros!) hozható összefüggésbe.A sót viszont nem találtam, olvastam még sehol (analóg gondolkodás szerint).....az élettel, az élet sója, értelme???....Mert ha így eszek akkor...ahogy mondani szoktam...(Kb. 14 éves koromban volt először, azóta egyre sűrűbben...mostanra/48 évesen/ már legalább havi rendszerességgel) meg áll a "fogaskerék" bennem, és se le, se fel a kajával....Először teltség érzés, majd egyhe émelygés, fokozódó fejfájás...ami az egy egy böfögésre enyhül időlegesen...majd ismét előjön/fokozódik, és hányinger, esetleg hányás...spotán, de leginkább rásegítéssel...Hozzáteszem, hogy házilagosan ugyan, de kandida gomgára csináltam tesztet, és a gyógyszertárban kapható giardiasis-ra is meg volt a teszt...de mind kettő negatív lett!Igen, most (jogosan) mondhatja, hogy akkor "csak" meg kell állnom, hogy ne egyek így....de sajnos... ahogy mondani szokták: mindennek ellen tudok állni, csak a csábításnak nem! :-)Mi lehet a probléma?(ultrahangos, stb. vizsgálatokat rég letudtam, szervi bajom nincs)Tisztelettel: Banga Tibor.

A tanácsadó válasza

Kedves Tibor !
Ne aggódjon ,ez gyakori probléma.Főleg a szénhidrát fogyasztását követik ezek a tünetek.Próbáljon kevesebbet bűnözni:),úgy látszik a szervezete nem tudja megfelelően lebontani a szénhidrátokat és ezért alakulnak ki a kellemetlenségek.Próbálja egy kicsit időben később enni a ,főétkezés után a desszertet,az is segithet.Mivel ,elmondása szerint nincs semmi egészségügyi problémája ,csak erre tudok tippelni.Üdvözlettel Hajda Veronika

Silicea !

A kérdés

Kedves Veronika ,a masszőröm természetgyógyászatot is tanult, ő ajánlotta a visszatérő aranyeremre és vérszegénységre a : Kálcium fluoricum, Silicea és Ferrum phosphoricum -ot, D12 es hígításban 3x1 et naponta. A kovasavval már találkoztam, a fogorvosom írta fel egy foggyökér gyulladáskor és nagyon gyorsan és jól hatott. Vérszegény gyerekkorom óta vagyok, de ez csak vérvételkor látszik, semmilyen tünetem nincs, vagy ha van , én nem érzem, csak az orvosok ijednek meg folyton.Aranyerem is 30 éve .vagy még több, és a lányomnak is sajnos kezdődik, ő 25 éves - hát kábé így kezdtem én is.Az a kérdésem:- a Siliceát szedhetem hosszabb ideig, mivel több titánpótlás tartja a foggyökereimet, és olvastam, hogy idegentestet kilök a szervezetből- ez az adagolás megfelel e?-meddig szedhető ez?Válaszát nagyon szépen köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves kérdező !
Inkább kerülje a Silicea szedését!Üdvözlettel Hajda Veronika

szintetikus hormon

A kérdés

Kedves Doktornő , köszönöm válaszát - szintetikus hormon kiváltásáról kérdeztem. A férjem pajzsmirigyét azért távolították el, mert az egyik csigolyájában daganat volt , és úgy gondolták, áttét a pajzsmirigyéből. Műtét után a pajzsmirigy vizsgálat nem mutatott rosszindulatú elváltozást. Más daganatot, aminek áttétje lehetett volna a csigolya daganat- nem találtak. Ezután következett a gerinccsigolya eltávolítás és a protézis behelyezése. Hálistennek nagyon jól van, minden rendben, dolgozik már december óta.- tehát 9 hónappal a műtét után - és nem űlő munkát ! A táplálkozásunkat megváltoztattuk , ezt az egy szintetikus anyagot szedi, ezért kérdeztem, hogy nem e lehetne a természetből pótolni. PL. a kalciumot, amit még szednie kellett - és mindenféle rágótablettákat meg pezsgőtablettákat kapott a kórházban- is természetes anyagokkal pótoljuk , többek között tojáshéj porral . Jó, ez mondjuk könnyebb feladat. Sajnos az orvosok nagytöbbsége semmilyen tanáccsal nem szolgál, ami az életmódváltást illeti a betegségek kezelésében. Csak gyógyszerek , sugár, kemó- ilyenek jönnek számításba. A műtéti tehnika csodálatos, ennek köszönhetően van "új" és jól működő gerince a férjemnek- de a továbbiakban magunkra számíthatunk. Köszönöm a segítségét :-)

A tanácsadó válasza

Köszönöm

pajzsmirigy

A kérdés

Kedves Doktornő,a férjem egy éve teljes pajzsmirigy eltávolításon esett át, és mesterségesen pótolja a megfelelő hormonokat. Kérem, segítsen egy olyan természetes hormonpótlót találni, amivel kiváltható lenne a szintetikus hormon.Köszönettel: Pepiofi

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Sajnos természetes hormonpotlót nem tudok ajánlani.Természetes szerekkel lehet támogatni,működésbe hozni a pajzsmirigyet,de ha egészében eltávolitották ,akkor nincs mit stimulálni.
Nem mellékes ,hogy miért történt a műtét,stb,stb.Kevés információ áll a rendelkezésemre és igy felelőtlenség lenne bármit mondanom.
Üdvözlettel Hajda veronika

tea

A kérdés

Kedves Doktornő!Változókori problémáimra ( melyek azért nem voltak elviselhetetlenek ) találtam a Lady Klimax teát. Nem vok. egy nagy teás - a sok lötty elfogyasztása kicsit elbizonytalanított - de mára szinte megszerettem , kellemes ízű és mindig rendesen fogyasztom. Sajnos már több mint 3 hónapja. ... na és itt jön a kérdésem: az előírt időszakot már teljesítettem. Most kis szünetet kéne tartani, de a rendkívüli, meglepően szuper hatásáról nem tudok lemondani. Mi történik ha folyamatosan iszom?Mikor elkezdtem a fogyasztását éjszakai mell feszülésem volt, száj és a minden területen :-) uralkodó szárazság megszűnt. Kicsit fogytam, még a bőröm is szebb lett ( biztos az elfogyasztott folyadéktól). Nem kávézom - mert nincs rá szükségem úgy pörgök.Összefoglalva kedvtelen, depressziós voltam és most mintha kicseréltek vna. újra nőnek érzem magam.TEA FÜGGŐ LETTEM? kiváltsam valamivel? vagy fogyaszthatom folyamatosan?Nincs kivel megbeszélnem ! Bízom válaszában. Előre is köszönöm szépen!!

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Nem lett teafüggő,csak élvezi és megszokta a tea jótékony hatását.Ez nagyon jó.Tartson kb 2 hét szünetet.Ez alatt igyon mindennap egy csésze cickafarkteát,és utána visszatérhet az eredeti teához.Bizom benne ,hogy nem lesz semmi gond és kivánok további jó egészséget,közérzetet! Ha bármiben tudok segiteni,kérem keressen bizalommal.Üdvözlettel Hajda Veronika