Tanácsadóink

Laczkó - Száraz Júlia

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

Tisztelt Júlia!Összetett problémában szeretném a segítségét kérni.Nőgyógyászom augusztusban 2 miómát diagnosztizált nálam.(2*3 és 7*7 cm-es)Február közepén kiderült hogy babát várunk(ez egy kívánt terhesség),ennek következtében a miómák mérete jelentősen megnőtt,és a nagyobbnak a közepe elhalt.Cegléden az orvos terhességmegszakítást,majd 2 hónap múlva miómaműtétet javasolt.Voltam az 1.sz. női klinikán konzultáción,ott azt mondták a baba kihordható,de vetélés előfordulhat.Teljesen tanácstalanok vagyunk,hogy mit tegyünk .Abban kérném a segítségét,hogy Ön szerint alternatív gyógymódokkal a mióma megszüntethető-e úgy hogy a terhesség is megmaradjon?Várom mielőbbi válaszát!Köszönettel:Mezei Hajnalka

A tanácsadó válasza

Tisztelt Hajnalka,

igen, valóban összetett a probléma és kockázatos is.
Mindenek előtt az alternatív gyógymódot javasolnám, ami során megvan rá az esély, hogy a baba megmarad és egészséges is marad.
A további javaslataimat privát írom meg Önnek.
Köszönöm a bizalmát.
Üdvözlettel,
Júlia

A kérdés

Kedves Júlia!Szeretném megkérdezni,hogy milyen Bach virágcseppet tudna ajánlani arra a problémámra,hogy értékelni és szeretni tudjam önmagam,v.hogy úgy érezzem,h a szeretetet megérdemlem.Válaszát előre is köszönöm!Kiss Rozi

A tanácsadó válasza

Kedves Rozi,

köszönöm kérdését, tanácsom a következő lenne:
Önmagunk elfogadására minden szinten a Vadalmát és az Erdei Fenyőt tudnám elsőnek ajánlani. Az önértékelési problémának pedig az okát, a gyökerét kell megkeresnünk, mert lehet, hogy félelem miatt nem tudja értékelni magát (Bohócvirág), vagy rossz tapasztalatai miatt nem tudja kellően értékelni magát ( Ernyős Madártej, Jerikói lonc) vagy túl nehéznek találja a feladatát, a munkáját, a sorsát, úgy gondolja, hogy nem tudja elvégezni ezeket, mert úgy gondolja, hogy meghaladja a képességeit ( Szilfa). Ha nem hiszi el, hogy szerethető és értékelhető (Tárnics), vagy önbüntetés miatt érzi úgy, hogy nem méltó a szeretetre, akkor Erdeifenyő eszenciát javasolnék Önnek.
A szeretet elfogadásának, megélésének és kimutatásának a nehézségét és problémát pedig a Magyal - eszencia oldja fel.
Az általam közölt információk általános értelemben is használhatóak erre a blokkoldásra és érzelmi probléma kör megszüntetésére, de több információ és egy rövidebb beszélgetés útján hamar felderíthető az, hogy Önnek személy szerint ezekből, vagy ezeken kívül még milyen eszenciára lenne szüksége.
Minden jót kívánok!
Szeretettel,
Júlia

A kérdés

Kedves Tanácsadó!Néhány hónapja erősödött fel az érdeklődésem a kristályok, gyógyító kövek, féldrágakövek iránt. Elsősorban könyvekből és az internetről tájékozódom. Találtam egy rendkívül színvonalas drágakő üzletet is ahol első kristályaimat beszereztem. Jelenleg ásványtant és kristálygyógyászat szakirodalmat olvasgatok a magam hasznára. Mivel nincs lehetőségem személyes kapcsolatba lépni kristályokkal foglalkozó személyekkel, így az internet adta lehetőséget megragadva szeretnék Öntől kérdezni. Nyilvánvaló, hogy számomra az Ametiszt, Rózsakvarc és az Aventurin használata ideális bizonyos problémák, blokkok kezelésére. Erre a célra elsősorban karkötőket alkalmazok. Beszerezetem 2 db nyakláncolt is, egy Ametisztet és egy Aventurint. A nagy kérdésem az, hogy célszerű-e, lehet-e egyidejűleg a két láncot egyszerre viselni, vagy jobb szétválasztani őket? És a karkötőkre is feltenném ugyanezt a kérdést. Igaz, az Ametiszt karkötőt együtt viselem a Rózsakvarc karkötővel, de ezt sem tudom biztosan, hogy lehet-e, hasznos-e. Mi erről a véleménye? Lehet "keverten" viselni a kristály ékszereket? Válaszát előre is köszönöm! Nagy örömmel venném ha esetleg ajánlana nekem Veszprém megyében illetve a Balaton északi partja mentén kristályokkal foglalkozó szakembert vagy klubbot, baráti társaságot, ha tud. Köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező,
Isten hozta Önt az Ásványok és a Kristályok Birodalmába!:)
Nagyon jó, hogy elkezdett egyfajta "elméleti" tudást és ismeretanyagot gyűjteni magának, könyvből, internetről, újságokból...nagyon jó. De az elméleti időszak után következik majd a gyakorlati időszak, hogy úgy mondjam, amikor is el kell kezdeni másképp foglalkozni a kristályokkal. Megérezni a kisugárzásukat, az energiájuk minőségét, illetve azt megtanulni megkülönböztetni, hogy milyen érzés ha tiszta és energiát ad az ásvány, és milyen az, amikor szennyezett és épp tisztításra szorulna. Legyen Önmagához türelmes, ez nem megy egyik napról a másikra, hanem gyakorolni kell kitartóan.
Bátran viselje mindkét láncot egyszerre, ettől sem nekik, sem Önnek nem lesz semmi baja sem! Nem gyengítik egymás hatását, nem korlátozzák egymás energiáját, sőt, inkább erősítik és még hatványozottabban tudják kifejteni a hatásukat még inkább.
De ez is már a megérzésen alapul, hogy mikor melyiket hordja. Lehet, hogy lesznek napok, amikor úgy érzi, hogy most Önnek mindkettőre szüksége van, de lehet, hogy csak az egyikre. A láncokat és a karkötőket sem vesszük le éjszakára, hiszen akkor még jobban fogékonyak és nyitottabbak vagyunk a gyógyító rezgésekre, mert az elme ekkor kikapcsolt állapotban van, tehát nincs ami gátolja a regeneráció, a gyógyítás és a feltöltekezés folyamatát.
Egyszóval, igen lehet keverten is hordani őket, egyszerre akár 5-8 különböző ásványból készült karkötőket, láncokat és medálokat is.
Személyes jövőbeli terveink között szerepel, hogy Balatonfüreden létrehozunk egy kis Egészségházat, alternatív gyógyászattal és kristályokkal is, de hasonló tanfolyamot Várpalotán is tartottunk már...
Minden jót kívánok továbbra is!

Üdvözlettel,
Laczkó - Száraz Júlia

A kérdés

Kedves Julia,megszeretnem kerdezni,hogy endemias golyva betegsegre milyen kristalyt tud ajanlani?

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező,

az endémiás golyva problémáknál, azaz a pajzsmirigy túlműködésénél is a lelki okokat és gyökereket kell megkeresni ahhoz, hogy a tünet, a golyva megszűnjön.
Mivel ez hosszabb lefolyású, egyik napról a másikra nem alakul ki, tehát nem akut betegségről van szó, ezért több oldalról is érdemes lenne elősegíteni a gyógyulási folyamatot.
Általában a pajzsmirigy - alul/felül működési zavarok lelki okai, a védekezés, túlzott védekezés, túlzott reakció a külvilágból érkező hatásokra. Akkor is jelentkezhet ez a testi tünet, amikor az illető nem találja helyét a világban, vagy egy családban, vagy egy munkahelyen, városban....tehát úgy érzi, hogy nem oda való, nem fogadják be, nem fogadják el, nem figyelnek rá, nem hallgatják meg...
Lelki oka lehet még a túlzott alkalmazkodás és megfelelési vágy, amikor is nem tudja, vagy akarja kimondani-elmondani-megmondani a véleményét, az érzéseit és a gondolatait, amikor magába gyűjtögeti a sérelmeket és a "béke" és a "harmónia" kedvéért lenyeli és elfojtja az érzéseit. Ezek a ki nem mondott energia rétegek lerakódnak a torok csakrába, felgyülemlenek és fizikai formában pl. pajzsmirigy problémát okoznak.
Természetesen vannak kristályok és ásványok, amik jótékonyan és hatékonyan segítenek ezt helyreállítani, de ehhez idő, kitartás és szorgalom kell.
A következő kristályokat tudom Önnek ajánlani a fizikai okokra - olivin, zöld gránát (grosszulár) turmalinok, fa achát, labradorit.
A lelki okokra: kalcedon, aquamarin, kunzit, krizopráz, larimar, iolit, szodalit és amazonit.

Szeretetteli gyógyulást kívánok!
Üdvözlettel,
Laczkó - Száraz Júlia

A kérdés

Kedves Júlia,szeretném kérdezni, hogy a sikerteli változás (munka, szerelem) elindításához melyik kristályt ajánlod?Illetve mi a használata?köszönettel:zsuzsa (47)carmaa3@gmail.com

A tanácsadó válasza

Kedves Zsuzsa,
köszönöm a kérdésedet.
Mindkét életterületre tudok ajánlani Neked különböző ásványokat és kristályokat, amellyel benned is és körülötted is elindulnak, megváltoznak és kicserélődnek bizonyos energiák, rezgés minőségek és egyfajta testi-lelki-szellemi összerendeződést érhetsz el.

A szerelem/ érzelmi területen igen hatékonyan működik:
- a krizopráz: érzelmi feldolgozásban segít, régi emlékeket és élményeket rak helyre bennünk, ezáltal képesek leszünk újra nyitni és megnyílni a külvilág felé, hinni és bízni a tiszta emberi érzésekben,
- a jáde: oldja a lélek sebeit, mélyen őrzött fájdalmait, a magányosságot és a szomorúságot,
- a malachit: erősíti a hitet, a bizalmat, a biztonság érzést, valamint segít elfogadni Önmagad, teljes valóságodban, úgy, ahogy vagy.

A munka területén pedig:
- a tigrisszem: oldja a szolár csakra blokkjait az elfogadással és a félelem a változástól- kapcsolatban,
- a gránát és vörös jáspis: erőt, lendületet, tüzet és kitartást adnak a célok kitűzéséhez és eléréséhez, segítenek egy stabil és jó alapokat kiépíteni és biztosítani benned és általad,
- fekete turmalin (sörl): védelmet ad és biztosítja a határaid optimális rendszerét és működését, földel, erősíti a földi gyökereidet, gyengíti és oldja a félelmeket, ami gátol a lépésben és a döntésben.

Neked, ezek az ásványok segítenek elsődlegesen személyre szabottan.Mindkét terület valahol összekapcsolódik egymással is, hiszen a munkánkat is jó, ha tiszta szívvel és szeretettel tudjuk végezni és a szerelemben pedig néha nem árt, ha kicsit tudatosabbak tudunk maradni.
Ezeket nyakláncként, karkötőként, fülbevalóként, nagyobb marokkőként magunkkal hordjuk, minden nap, éjjel vagy benne is alszunk, vagy a párnánk alá tehetjük. A fontos az, hogy a "szemünk előtt lebegjen", hogy miért is hordom ezt? - a tudatosság és a kristályokkal való szeretetteli törődés az alapja ennek. A célt a szem előtt tartani, hogy: "Miben segít változni és erősíteni?" Úgy tekintsünk rájuk, mint egy családtagra, aki fontos nekünk, akit ápolunk, gondozunk és törődünk velük. Így sosem marad el a várva várt hatás.
Ha további kérdésed van, örömmel és szívesen válaszolok.
Sok sikert kívánok Neked!
Üdvözlettel,
Júlia