Az ősi hangmasszázs ereje

Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk, és a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A harmadik kapcsolódási pont a belső, figyelő, a felsőbb énünkkel való kapcsolat kialakításának lehetősége a hangmasszázzsal. Ennek segítségével kiterjeszthetjük a kapott hatásokat, harmonikus rezgéseket – például az aurába. Ennek megéléséhez természetesen az egyszerű ellazuláson kívül szükséges a tudatos jelenlét, az önfejlesztés is.

A hangmasszázs, hangterápia hatásai:

  • a stressz okozta feszült állapotok oldódása
  • a légzés javulása, elmélyülése
  • az immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
  • az energiablokkok oldódása
  • a nyak, a váll, a hát, a deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
  • a fejfájás, alvászavarok elmúlása
  • az emésztés szabályozása, alhasi görcsök oldódása
  • a keringési zavarok, magas vérnyomás helyreállítása
  • a tanulási nehézség leküzdése, a koncentráció, a motiváció javulása
  • a viselkedés harmonizálása

A hangtálak felhasználási területei

A hangtálak célzott felhasználása a mindennapokban fantasztikus lehetőség. A legkisebb feszültség oldásától a célzott fájdalom enyhítésén keresztül a különböző eredetű idegkimerültségek kezelésében is hasznos segítség. (Például izomfeszültségnél, altesti panaszoknál, elalvási zavaroknál.) Kiválóan hat otthonunk harmonizálásától az egyéni, családi, baráti körben történő segítségnyújtásig, valamint terápiás kiegészítő kezelésként.

A hangterápiát természetesen csak azok jogosultak terápiás céllal kezelésként alkalmazni, akik a különböző szakterületeken elvárható egyéb szakmai feltételeknek is megfelelnek. Ilyenek például a gyógymasszőrök, a pszichoterapeuták, a gyermekekkel foglalkozó fejlesztő szakemberek, a fizioterapeuták, az alternatív masszázs- és mozgásterapeuták, emellett bábaasszonyok szülést előkészítő munkájánál is hasznosan lehet alkalmazni.

Wellness és kozmetika: a hangmasszázs ellazulási és egészségmegtartó módszerként is kiválóan alkalmas. A belső nyugalom, az öntudatosság és az egészség lényegesen meghatározza egy ember kisugárzását. A hangmasszázs jó közérzetet és szépséget biztosít, amely belülről árad.

Masszázs és gyógytorna: a hangmasszázs alkalmazása heveny testi problémák esetében is lehetséges. A blokkok tudatosan észlelhetők, és az összefüggések, amelyek ezeket a tüneteket okozták, felismerhetők. A páciensek nagyon kellemesnek és gyengédnek érzik a hangmasszázst. Mozgásszervi betegeknél például a nyak és a váll területének feszes izomzata a rezgések hatására ellazul, a szervek és szövetek vérellátása javul. Az ellazuláskor a pácienssel folytatott beszélgetés oldott, nyílt és együttműködő légkört teremthet, ami szintén segíti a gyógyulást.

Fájdalomcsillapítás: a masszázs támogatja a gyógykezeléseket is, például migrén, emésztési zavarok, altesti görcsök, porckorong- és ízületi problémák, keringési zavarok, magas vérnyomás esetében.