Allergia – a test szirénája

Ahogy jön a nyár, úgy szaporodnak a médiában a pénzbüntetéssel fenyegető felhívások a parlagfű kiirtására, és velük együtt az allergiagyógyszer reklámok is. Nekem pedig, EFT kezelőként ezzel együtt szaporodik a fejcsóválásom minden alkalommal, ha ilyet látok a tévében, vagy hallok az ismerőseimtől.

Allergia – betegség vagy tünet?

Tegyük fel, hogy történik egy baleset: valaki túl sokat dolgozott az éjjel, hazafele tartva elaludt a volánnál, és autóval nekiment egy oszlopnak. A mentőautó szirénázva rohan a balesetet szenvedett illetővel a kórházba. Itt a probléma maga a kimerültség volt, a szirénázó mentőautó pedig jelzi, hogy valami nincs rendben, sürgős segítségre van szükség.

Az allergia a test ilyenfajta szirénája: jelzi, hogy valami nincs rendben. Valamit máshogy kell csinálni, valamit máshogy kell gondolni, például esetünkben a balesetet szenvedett embernek célszerű többet lazítani. És, ha tovább folytatjuk a példát, a lazítás helyett mit is csinál az allergiával a közhiedelem? Megállítja a mentőautót, és lekapcsolja a mentőautó tetején a szirénát! Mint ahogy az allergiagyógyszer kikapcsolja az immunrendszert. Ne szirénázzon! Nem a baleset áldozata volt fáradt, hanem az oszlop (a parlagfű…) volt a hibás!

Abszurd példa? Bizonyára. De az allergia napjainkban általános, hivatalos gyógyítási módszere nem kevésbé abszurd. Nem veszi figyelembe, hogy a precízen működő, csodálatos emberi szervezetben minden egyes molekula, sejt be van hangolva. Ha megbetegszünk, az természetes jelenség, valamilyen működési zavar következménye. És ezt a működési zavart napjainkban többnyire vagy fizikai vegyi anyagok (energiatoxinok), vagy lelki vegyi anyagok, érzelmi mérgezések (stressz, szorongás) idézik elő, esetleg mindkettő egyszerre.

20100525-allergiaatestszirenaja1Fizikai allergének

A globális környezetünkben jelen levő vegyi anyagokat nehezen tudjuk kikerülni. Ha tetszik, ha nem, időnként szívunk benzingőzös levegőt és néha kénytelenek vagyunk klóros vízben fürödni. Ezek a mesterséges anyagok (amiket mi az holisztikus szemléletben energiatoxinnak hívunk) sokkal veszélyesebbek ránk nézve, mint a természetes parlagfű! A parlagfű csak akkor kezd el veszélyes lenni, amikor telítődtünk kemikáliákkal. Ráadásul a „kötelezően” fogyasztott környezeti ártalmakon kívül saját magunk is bőven választunk allergén anyagokat a testünkbe, a lakásunkba: a kereskedelemben kapható élelmiszerek, amit megeszünk, kozmetikumok, amit magunkra kenünk, tisztítószerek, amivel az otthonunkat tisztítjuk, mind-mind tele vannak mesterséges vegyszerekkel. Ha ezeket lecserélnénk természetes alapú szerekre, máris sokkal kevesebb esélyt adnánk az allergiának!

Érzelmi allergének

Az érzelmi alapú mérgek a negatív érzelmek (bűntudat, félelem, harag stb.), amelyeket többnyire mások viselkedése kelt bennünk. Ezt néha képletesen is ki szoktuk fejezni. Például „Allergiás vagyok arra, ahogy rám néz”, mondjuk, ha a másik tekintete negatív érzést vált ki bennünk. És ha ezt az érzést gyakran megtapasztaljuk, és nem kezeljük valahogyan, akkor előbb-utóbb fizikai allergiaként fog megnyilvánulni rajtunk.

A negatív érzések kezelésére, hogy azok ne fordítsák ellenünk a saját immunrendszerünket, kiváló és kíméletes módszer például az Érzelmi Felszabadítás Technika (azaz az ÉFT). Én több, mint fél éve vagyok a művelője, és számos alkalommal sikerült allergiát feloldanom magamon 20 perces energiakezeléssel. A módszer lényege az, hogy a testünkben a mikro-elektromágneses energiavezetékeken (meridiánokon) levő áramlási akadályokat, amelyek a negatív érzéseinkért és az allergiáért is felelősek, a meridiánok végpontjainak finom ütögetésével megszüntetjük. Így megszűnnek a negatív érzések. A módszer előnye, hogy szakszerűen használva aktivizálja az agysejteket is, tehát eszünkbe jut, hogy kire, mire vagyunk allergiásak! Így az allergiás tünetekből kiindulva megállapítható az allergia forrása. Az is ki szokott derülni, hogy milyen gondolatokat, érzelmeket célszerű átértékelni, vagy milyen cselekedeteket szükséges megtenni a gyakorlatban ahhoz, hogy igazán és véglegesen elmúljon az allergia.

Szeretettel ajánlom mindenkinek az allergia kíméletes kezelési módszereit: az öko-bio termékek használatát és a negatív érzelmek szakszerű feloldását. Ez nem csak az allergia elmúlását fogja magával hozni, hanem valószínűleg egy általánosan sokkal jobb közérzetet is eredményez!

Szalkai Titi
http://www.lelkirendrakas.hu/