Gyógyító kristályok – tippek és tudnivalók (2.)

Cikkünk előző részében már megtudtunk egyet-mást arról, hogyan kerülnek hozzánk a kristályok, mi az üzenetük, és hogyan hatnak ránk. Tudjuk-e szabályozni a hatásukat, és vajon egész életünket elkíséri-e egy-egy kristály? A második részben ezekre a kérdésekre kapunk választ.

Arany vagy ezüst foglalat?

Fontos annak megválasztása is, hogy milyen fémből készüljön a gyűrűbe, nyakláncba, brossba behelyezett drágakövünk foglalata. Az ezüst javítja vagy növeli a drágakő tulajdonságait. Az arány pont ellenkező hatású, megszelídíti a túl erős hatású köveket. Ha Ön nagyon érzékeny a kőenergiákra, az arany a jó választás, mivel csökkenti a drágakő rezgési impulzusait, így a gyógyító hatások gyengédek, kellemesebb átmenetet kínálnak a kő viselője számára az egyensúlyhiányból az egyensúlyba.

Elvesztett, vagy elhányt kristályok

A kristályokat megvehetjük, de soha nem birtokolhatjuk igazán. Ezért, ha elveszítjük vagy elhányjuk a kristályunkat, ez valószínűleg azt jelenti, hogy egy új otthont talált, ahol az energiái jobban hasznosulnak. Az is lehet, hogy erős sürgetést érzünk, hogy kedvenc kövünket valaki másnak ajándékozzuk. Gyógyító kristályaink intuitív üzeneteket küldenek nekünk, ha azt szeretnék, hogy tovább ajándékozzuk őket, s azt is sugallják, hogy kinek.

Egyes kristályok nagyon erős energiákat hordoznak, és nyomasztóvá válhatnak, ha minden nap magunknál tartjuk vagy viseljük őket. Az ilyen típusú kristályok hajlamosak arra, hogy elvesszenek. Nem előnyös, ha túlságosan erős rezgési energiák stimulálnak bennünket. Az ilyen kristályok és drágakövek vagy végleg elvesznek, vagy időszakosan elhányjuk őket. Nem jó, ha ilyenkor felforgatjuk a ház minden zegét-zugát. Ne aggódjunk, az elveszett kövek megkerülnek, ha a szolgálatukra szükségünk lesz. Lehet, hogy azt hisszük, elvesztettünk egy kristályt, aztán néhány hónappal később ismét előkerül. Vagy váratlanul egy másik, megfelelőbb kristály kerül helyette az utunkba. Például elvesztünk vagy elajándékozunk egy ametisztet, és később kapunk vagy találunk egy másik ametisztet vagy egy teljesen más fajta, nekünk szánt gyógyító kristályt.

A legjobb, ha megengedjük, hogy a kristályok jöjjenek-menjenek, hiszen korlátozások nélkül végzik legjobban a feladatukat. Ne legyen rossz érzésünk, ha elveszítünk vagy elhányunk egy kristályt. Vagy elbújt egy időre, amíg ismét szükségünk lesz rá, vagy olyan helyre vagy személyhez került, ahol nagyobb szükség van rá.

(Forrás: Crystal Therapy, angolból fordította: Harrach Orsolya)