Tartós fogyás jógával (1.)

Alkalmas a jóga súlycsökkentésre? Teljes mértékben. Ráadásul ennek a módszernek hatalmas előnyei is vannak a mesterséges eszközökkel és módszerekkel szemben. Javítja az általános egészségi állapotot, nincsenek mellékhatásai, tartós fogyást biztosít és még változatos is.

A jógával történő fogyás mellett szóló érvek listája hosszú, ezért nézzük csak az öt legfontosabb dolgot, mely amellett szól, hogy a jógával igyekezzünk megszabadulni súlyfeleslegünktől, ahelyett, hogy a gyors fogyás reményében ravasz trükköket, tablettákat, csodakütyüket és diétákat vetnénk be.

Jobb általános egészségi állapot

Amikor fogyás céljából jógázunk, amellett, hogy megszabadulunk a felesleges zsírtól, egyben a belső szerveinket és rendszereinket is szabályozzuk. Ez azt jelenti, hogy nem csak súlyvesztés lép fel, hanem ahogy folytatjuk a gyakorlást, egyre egészségesebbnek és fittebbnek érezzük magunkat.

Nincsenek negatív mellékhatások

Tartsuk észben, hogy a testünk megőrizte a tökéletes egészség modelljét, és folyamatosan igyekszik visszatérni ehhez az állapothoz. Igyekezzünk mindig együttműködni a szervezetünkkel, mely a tökéletes egészség visszaállításán dolgozik. A jógával pont ezt tesszük. Amikor viszont művi készítményeket, sebészeti eljárást vagy egyéb gyors eredménnyel kecsegtető dolgokat alkalmazunk, nem holisztikusan dolgozunk a szervezetünkön, és, még ha meg is oldunk egy problémát, közben számos újat gerjesztünk. A fogyasztó hatású jógagyakorlatokkal viszont okosan és természetes módon csökkentjük a súlyunkat, és segítünk szervezetünknek visszaállítani optimális egészségi állapotát.

Tartós súlycsökkenés

A fogyásra irányuló jóga terápiás programok tapasztalatai azt mutatják, hogy a jógával elért súlycsökkenés bizonyítottan tartós marad. Mesterséges készítmények és egyéb nagy hangon hirdetett termékek esetében ez nem így történik. Ezekben az esetekben, amint felhagynak az adott módszer alkalmazásával a leadott kilók villámgyorsan visszatérnek. Jóga esetében nem ez a helyzet, feltétel, hogy egészséges, ayurvédikus étrendet tartunk. Ez az étrend nem szélsőséges és mértéktelen, ezért egy életen át kényelmesen megtartható.

Ha jógával fogyunk, a szervezet gyengéden állítja vissza az egyensúlyt, és megfejti a súlygyarapodás alapját képező okokat is, legyenek azok érzelmi vagy biokémiai eredetűek .

Mivel a jóga segít a szervezetnek elérni az optimális egészségi állapotot, miután leadtuk a súlyfelesleget, az akkor sem tér vissza, ha abbahagyjuk a jógát. Ennek ellenére, ha tehetjük, folytassuk a gyakorlatokat, hogy annak többi áldásos hatásából is részesülhessünk.

Akár ingyen is

Minek fizetni egy megoldásért, melynek negatív mellékhatásai vannak, és hosszú távon nem is működik, ha sikeresen fogyhat jógával ingyen. Bár van, akinek a csoportban történő gyakorlás nyújt megfelelő biztonságot és húzóerőt, aki otthon szeretne gyakorolni, az internet segítségével azt is megteheti.

Semmi extra

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni. Már a könnyű jógagyakorlatok közepes erőfeszítéssel történő végzése is elegendő ahhoz, hogy elinduljunk a súlycsökkenés útján. Nincs szükség egy regiment különleges fitness gyakorlatra. Való igaz, ha ilyen ésszerű módon jógázunk, a súlycsökkenés nem fog bekövetkezni egyetlen éjszaka alatt, de nyugodtan számolhatunk havi 2,5 kiló folyamatos súlycsökkenéssel, biztonságos és természetes módon, anélkül, hogy bármivel is károsítanánk a szervezetünket vagy az elménket.

(Folytatjuk)

(Forrás: Best Yoga Exersice for Weight Loss, angolból fordította: Harrach Orsolya)