Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Csökkentheti az IQ-szintet a csoportos munka

Lehet, nem járunk messze az igazságtól, amikor egy-egy munkahelyi megbeszélés után viccesen megjegyezzük, hogy „leépültünk agyilag”. A legújabb kutatások szerint a csoportos munka ugyanis csökkentheti az IQ-szintet. A kis csoportok dinamikája, mint például egy zsűrié, vagy egy tárgyalócsoporté vagy akár egy koktélparti résztvevőié a Virginia Műszaki Egyetem Carilion Kutatóintézetének tanulmánya szerint megváltoztathatja egyes érzékeny emberek IQ-ról szóló megnyilvánulásait.

Csökkentheti az IQ-szintet a csoportos munka„Lehet, hogy azon viccelődik, hogy milyen agyhalott állapotba került egy megbeszélés után, a kutatásaink azonban azt sugallják, hogy valóban hasonló dolog történhetett” – mondta el Read Montague, a kutatás vezetője.

A résztvevőket két csoportra osztották és mindenkinek öt feladatban kellett jól teljesítenie. A kutatók mágneses rezonancia vizsgálatnak (MRI) vetették alá a résztvevőket, hogy lássák milyen visszacsatolást ad az agy a kis csoporton belül az egyén szociális státuszának a változásáról, valamint arról, hogy ez a megítélt szociális státusz hogyan befolyásolja a kognitív kapacitás megnyilvánulásait.

A kutatók azt találták, hogy a társadalmi visszacsatolás hatására egyes résztvevők eredményei a feladatok megoldásakor drámaian romlottak. Kiderült, hogy nagyon erős idegi választ vált ki a társadalmi megítélés, vagyis hiába mérhető az IQ önmagában pontosan, a társadalmi hatások miatt jelentősen változhat.

Az eredmények a kutatók szerint társadalmilag nagyon fontosak lehetnek, hiszen a csoportdinamika nem csak munkahelyi, iskolai közösségek teljesítményét befolyásolhatja, hanem a nemzeti és nemzetközi döntéshozó szervekét is, mint például az ENSZ-ét is.

A tanulmányról bővebben a Philosophical Transactions of the Royal Society B oldalain lehet olvasni.