Koronacsakra: kapcsolat a magasabb intelligenciával

Cikksorozatunk utolsó cikkében a koronacsakrát mutatjuk be. Emellett két jó hírrel is szolgálunk pontgyűjtő olvasóinknak. A koronacsakrának megfelelő hang letöltése után, a jövő héten, bónuszként felkínáljuk az OM (AUM) mantra hangjának letöltését is. A másik újdonság hosszabb távra szól: ezentúl minden hónapban adunk értékes ajándékokat leghűségesebb látogatóinknak.

A koronacsakrát (7-es csakra vagy fejtető csakra, száhászrára) úgy képzeljük el, mint a fejtető legmagasabb pontjáról az ég felé nyíló, táguló, az óramutató járásával megegyező irányban forgó energiatölcsért.

Javaslom, hogy a koronacsakrának megfelelő, portálunkról letölthető hangot behunyt szemmel hallgassák. Eközben képzeljék el a csakra forgó energiatölcsérét, és gondolatban töltsék meg a száhászrára saját színének megfelelő, fehér vagy aranyszálakkal átszőtt fehér fénnyel.

Fotó: dreamstimeMint ismeretes, az ősi indiai gyógyítás, az ájurvéda már több ezer éve ismeri és használja a csakrákat, vagyis a szervezet forgó energetikai központjait, amelyekből 7 fő (és több mellék) csakrát ismertettek a szent iratokban, a védákban. A csakrák a finomtestek fő pszichikai centrumai, a pszichofiziológia irányítói.

A csakrák állapota meghatározza a szervezet finomenergetikai egyensúlyát, valamint elválaszthatatlan a testi szinten jelentkező panaszoktól, betegségektől, sőt a lelkiállapotunktól is. Gondolataink, vágyaink, elképzeléseink erőteljesen befolyásolják a csakrák működését. Testi-lelki értelemben pedig csak akkor lehet valaki tökéletesen egészséges, ha energetikailag is teljesen rendben van, vagyis a csakrái harmonikusan, rendben és egyensúlyban működnek.

Kapcsolat Istennel, az egyetemes intelligenciával

Nézzük most részletesebben a 7. csakrát, amelynek révén a világmindenséghez, az egyetemes tudáshoz, az univerzális intelligenciához vagy Istenhez kapcsolódunk – ki-ki válassza az előbbiek közül azt, ami a hitrendszerének megfelel.

A száhászrára csakráról igen keveset tudunk, ami érthető is, ha meggondoljuk, hogy az Isten-kapcsolat, a születés és a halál fogalomköre, a velük kapcsolatos ismeretek nyilvánvalóan a magasabb, egyetemes intelligencia hatáskörébe tartoznak. Azt azonban biztosan leszögezhetjük, hogy a koronacsakrája mindenkinek működik, aki él, és mindaddig működni is fog, amíg életben van. Csak utána szakad el az a vékony és láthatatlan (látók által esetleg érzékelhető) arany szál, amely minden embert összeköti Istennel vagy más felfogásban a magasabb intelligenciával.

Már csak ezért is javasolom, hogy óvakodjanak a „csakranyitogató” kuruzslóktól, aki sok pénzért vállalják, hogy az Önök koronacsakráját (esetleg más csakráit is) nyitogassák – mondjuk 40%-osról 70%-osra „fokozva” a működését –, majd néhány hét elteltével és persze újabb fizetés után akár már 90%-osra is „növeljék a teljesítményét”.

A száhászrára színe a fehér vagy arany szálakkal átszőtt fehér, a hozzá kapcsolódó zenei hang a B, valamint az AUM (OM) szócska is tartalmazza a rezgését. (Egyes források szerint a csakra színe nem a fehér, hanem a lila vagy ibolya, de más árnyalatú, mint a 6. csakra esetében. Ez a komoly eltérés is jelzi, valójában milyen keveset tudunk a koronacsakráról.)

Testi és lelki panaszok, képességek

Ha a száhászrára működése eltér a kívánatostól, akkor testi (fizikai) szinten jelentkezhetnek többek között a mozgatórendszer (izmok, csontok) betegségei, bőrproblémák, depresszió, fényre, hangra és más környezeti ingerekre való túlérzékenység, allergia, illetve olyan krónikus kimerültség, amelynek nem fizikai, tehát nem valamilyen betegségre visszavezethető oka van.

Természetesen ez az összefüggés fordítva is igaz: ha tehát valakinél a fenti egészségi problémák, tünetek lépnek fel, akkor biztosra veheti, hogy szüksége van a száhászrára csakra működésének harmonizálására.

A koronacsakra működésével kapcsolatos lelki, érzelmi tünetek, panaszok, különleges képességek a következőkben nyilvánulhatnak meg: a célok hiánya, az önazonosság (identitás) elvesztése, megérzés, a jövőbe látás képessége, önzetlenség, emberbarátság, képesség a nagyobb összefüggések felfedezésére az emberi élet folyamatában, odaadás, ihletettség (inspiráció), fogékonyság az igazi értékekre, etikai szempontok figyelembe vétele mindenek fölött.

Nincs párja

A többi csakrától eltérően, amelyek mind egy-egy másik csakrával párban működnek (ezek a párok, mint a sorozatunk korábbi cikkeiből kiderül: 1–6, 2–5, 3–4), a száhászrára csakrának nincs párja – ebben is különleges, egyedülálló.

Rezgése 172,06 Hz, de ez a frekvencia egyénenként kismértékben eltérhet. Különféle ezoterikus tanítások szerint a szellemi értelemben fejlődő ember általános rezgésszintje is folyamatosan emelkedik. Ezért a portálunkról letölthető hangban 6-féle frekvenciát kevertünk, 172,06 és 177,06 Hz között – ezek közül minden felhasználó szervezete bátran „csemegézhet”. A velünk született tudás, belső bölcsességünk képes lesz kiválasztani ebből a 6-féle frekvenciából azt, amelyik számára az adott pillanatban a leghasznosabb.
Ha a portálunkról letölthető más különleges hangokra is kíváncsi, látogassa meg a pontgyűjtésről tájékoztató oldalunkat.

Kürti Gábor
(Vége)

Figyelmükbe ajánljuk a csakrákról szóló cikksorozatunk előző írásait is:
Az alap, amely megtámaszt: gyökércsakra
Szerelem, vonzalom: szexcsakra
Helyünk a világban: napfonat csakra
Szeretet, nyitottság: szívcsakra
Torokcsakra: „Legyen meg a Te akaratod”
Láss, ne csak nézz. harmadik szem csakra
Ha további jótékony hatású hangokhoz szeretne hozzájutni, megvásárolná őket, írjon az info@rife.hu címre.