Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Jóga: gyógyír a testnek, léleknek

A jóga számos betegségre van jótékony hatással: elsősorban a szív- és érrendszeri problémák, a magas koleszterinszint, a vérnyomásgondok és a túlsúly az, amivel hatékonyan képes felvenni a harcot. Meglepő módon a jóga élettani hatása ugyanolyan, mint a rendszeres biciklizésé és a kocogásé, gyakran pedig a hagyományos pirulákat is kiüti a nyeregből.

Jóga: gyógyír a testnek, léleknekSzakemberek egy csoportja összesen 37 tanulmányt vetett egybe, hogy a jóga egészségügyi hatásait vizsgálja, és kiderült, hogy az ősi keleti forrásból táplálkozó mozgásforma gyakran hatékonyabb a különféle egészségügyi problémák kezelésében, mint a vényre felírható gyógyszer.

A jóga számos betegségre van jótékony hatással: elsősorban a szív- és érrendszeri problémák, a magas koleszterinszint, a vérnyomásgondok és a túlsúly az, amivel hatékonyan képes felvenni a harcot. Meglepő módon a jóga élettani hatása ugyanolyan, mint a rendszeres biciklizésé és a kocogásé, gyakran pedig a hagyományos pirulákat is kiüti a nyeregből.  Ha még mindez nem lenne elég, a jóga még a dohányzásról való leszokásban is segít.

A kutatók nem találtak választ arra a kérdésre, hogy mi teszi a jógát ennyire hatékonnyá a különféle betegségek kezelésében, de a legkézenfekvőbb megoldásnak az tűnik, hogy a mozgás és a stressz-oldás egyidejűleg történik, így a test és a lélek egyszerre töltődhet fel. A kutatás azért is fontos, mert számos beteg azért nem kezd sportolni, mert állapota nem engedi, illetve túl idősnek érzi magát a testmozgáshoz, a jóga azonban nekik is segít abban, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben.

Nagy-Britanniában (és a világon sok helyen máshol, például hazánkabn is) a szívkoszorúér-betegség a vezető halálokok között szerepel. A dohányzás, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, a túlsúly és a mozgásszegény életmód mind hozzájárul a probléma kialakulásához.