Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Az őszinte mosoly új kapcsolatokat hozhat

Egy őszinte mosoly hozzásegíthet bennünket egy új barátság vagy szerelmi kapcsolat kialakításához, mégpedig azért, mert az emberek sokkal jobban reagálnak a pozitív érzelmekre új kötelékek kialakításkor, mint az olyan negatív érzelmekre, mint a szomorúság, a harag vagy a megvetés. Könnyű azonban észrevenni, hogy a mosoly őszinte, vagy sem…

Az őszinte mosoly új kapcsolatokat hozhatMégpedig azért, mert az emberek sokkal jobban reagálnak a pozitív érzelmekre új kötelékek kialakítása esetén, mint az olyan negatív érzelmekre, mint a szomorúság, a harag vagy a megvetés. A kutatók ugyanakkor azt is hozzátették, hogy nem érdemes mosolygást tettetni azért, hogy elnyerjük mások szimpátiáját, mert könnyű észrevenni, hogy a mosoly őszinte, vagy sem.

Az egyik kísérletükben a kutatók azt mutatták ki, hogy a randevúzó párok pontosan nyomon tudták követni partnerük pozitív érzelmeit. A második kísérlet azt mutatta, hogy a résztvevők közelebb érezték magukat idegenekhez, akik pozitív érzelmeket fejeztek ki, és szinte ösztönösen vonzódtak a pozitív érzésekhez.

A szakértők a Motivation and Emotion szaklapban közzétett tanulmányukban arról is beszámoltak, hogy az emberek a pozitív érzelmeiket az úgynevezett Duchenne-mosollyal fejezik ki, amely a szemek és az orcák körül lévő két arcizom együttes mozgásával jár, és főként akkor következik be, amikor az emberek őszinték és boldogok. Mások ezt a fajta mosolyt őszintének látják, ezért segít a társas kötődés kialakításában.

A tanulmány szerzője, Belinda Campos, a Kalifornia Egyetem irvine-i fakultásának munkatársa elmondta, hogy az emberek rendkívül jól ismerik ezt a fajta mosolyt, és hatékonyan képesek észrevenni a tettetett mosolyt. A kutató úgy véli, az eredmények újabb bizonyítékként szolgálnak arra, milyen fontosak a pozitív érzelmek a társas közegben, és kihangsúlyozzák a pozitív érzelmek kifejezésének jelentőségét az új társas kapcsolatok kialakítása során.