Hold és öltözködési stílus

A Földhöz legközelebbi égitest kétségtelenül hat az életünkre, és ha jobban odafigyelünk arra, hogy kövessük a ritmusát, visszatalálhatunk egy természetesebb, kiegyensúlyozottabb élethez. Hogyan öltözzünk egyes napokon? Az időjáráson és azon kívül, hová megyünk, a Hold ciklusa és a zodiákusban való járása is befolyásolja a hangulatunkat és a megjelenésünket.

Tüzes jegyek

Majdnem biztos, hogy a lehető legsportosabb vagy legalább casual, kényelmesebb szerelésre fogunk szavazni, vagy legalább egy váltás sportruhát magunkkal viszünk. Ha nem sportosan, akkor szexisen és akár kihívóan fogunk felöltözni, úgy, ahogy máskor nem, persze, ha az alkalom és vérmérsékletünk engedi.

Kos: Ezeken a napokon jó, ha van bármi otthon, ami új. Lehet ez egy hajcsat vagy egy harisnya is. Örülni fogunk neki és vidámabbak leszünk. Ha nem is teljesen új a darab, akkor valami új kombinációt próbáljunk ki, vagy a hajunkkal trükközzünk. Tereljük a figyelmet a fejünkre. Ha alkalomra megyünk, egy sapka, kalap vagy egy fejdísz kimozdíthat a megszokott kerékvágásból. A nők új frizurával vagy kicsit más viselettel, vagy egy dekoratív sminkkel is feldobhatják a külsőjüket. A fiúk egyszerűen csak fésüljék másképp a hajukat.

Oroszlán: Hagyja szabadon a haját, hadd ékesítse a hajkoronája, persze, ha tényleg ékessége. Ha melege van, tűzze a haját dekoratív kontyba. Ha nem a sörénye a legfőbb büszkesége, akkor valami vidám, akár bohókás ékszerrel vagy szereléssel terelje el róla a figyelmet. Vegye fel a helyszínhez és a vérmérsékletéhez képest a lehető legdögösebb szerelését. Szigorú hivatali munkahelyen vagy egyenruha esetén persze ezt korlátozza az előírások szerint. Egy merészebb fülbevaló, nyaklánc vagy rúzs elég lesz. Férfiak húzzák ki magukat, és lehetőleg valami lazább szerelést keressenek, ha belefér a dress code-ba, akkor egy vidám nyakkendővel is színt vihetnek a hétköznapokba. Estére vegye fel a színpalettája legélénkebb színeit.

Nyilas: Bár egyes stylistok szerint ilyen nincs, a sportos elegancia lehet ennek a napnak a mottója. Legyünk csinosak az alkalomhoz méltóan, de akár kicsit bohókásak vagy lazák, amennyire a helyzet engedi. Valami vidám részlettel kitűnhetünk. Vigyázzunk, ne lőjünk túl a célon. A Nyilas megtréfálhat minket, nehogy aztán túl ledérnek tartsanak.

Föld jegyek

Öltözzünk praktikusan, melegen. Jó eséllyel a földies színekhez, kényelmes, otthonos, praktikus darabokhoz fogunk vonzódni, de figyeljünk azért legalább a hideg-meleg színharmóniára. A farmer és a pulcsi vagy munkahelyre egy még éppen elég kényelmes, hivatalosabb darabot válasszunk. Kardigán, ikerszett felülre, alulra egy kényelmes nadrág jó lesz. Nők fessék ki a körmüket, de csak valami nude színnel.

Bika: Egy szép smink, ékes, drágának ható, csillogó fülbevaló és nyaklánc ideális. Nem kell, hogy tényleg drága legyen, de nézzen ki annak. A cipő és a táska is nézzen ki minőséginek és drágának. Szolid, elegáns és gazdagnak ható szereléssel begyűjthetjük a bókokat. Bújjunk selyembe, vagy a legszebb holminkba. Az sem baj, ha nem teljesen új, főleg, mert akkor biztosan kényelmes is lesz. Ha nincs ilyen holmink, egy finom selyemsál vagy egy egyszerű tekla gyöngysor, netán nemesfém ékszer, vagy aranyozott is hatásos lehet. Az összhatás legyen nemes és kifinomult, akkor is, ha egyébként a vadabb szerelést szeretjük. Válasszunk a színpalettánkról semleges, finom színeket, mondjuk rózsaszínt vagy lilát, fiúk a vöröset, barnát, esetleg sárgát.

Szűz: Válasszuk a legpraktikusabb, legkényelmesebb összeállítást, amit az adott helyszín és alkalom megenged. Ha a dress code engedi, akkor farmer és ing, otthon kertésznadrág vagy melegítő. Főleg a derekunkat, hasunkat ne szorítsa semmi. Egy lazára hagyott övvel ugyanakkor hangsúlyozhatjuk a derekunkat, ha elég karcsú. Válasszunk a palettánkról semleges színeket, Ősz és Tavasz típusok földszíneket, Nyár és Tél típusok szürkéket és hideg bézseket, barnákat. Ékszert lehet, hogy nem is kívánunk ezeken a napokon, vagy csak a legegyszerűbbeket. Férfiak is vegyenek fel egyszerű inges, mellényes szerelést munkahelyen, ha hivatalosnak kell tűnni. A minimál stílussal nem lövünk mellé. Otthon is bújjunk tiszta holmiba.

Bak: Tiszta, de egyszerű és praktikus öltözetet válasszunk, letisztult stílusban. Egyszerű ékszert és kiegészítőket, minimál stílusban. Fordítsunk figyelmet a körmünk, bőrünk, hajunk tisztaságára és ápolására. Minden legyen finom és egyszerű, semleges. Akár teljesen mellőzzük a kiegészítőket, vagy legyen minden tiszta és praktikus. Otthon is vegyünk fel tiszta, friss holmit. Nőknek lehet, hogy smink se kell, vagy csak nagyon natúr stílusú. Férfiaknak a friss szappan- és borotvaillat és egy tiszta vasalt ing és nadrág megalapozhatja a kellemes napot. Lehet, hogy vonzódunk a sötét színekhez, feketéhez, de csak akkor vegyünk fel feketét, ha az a palettánkon szerepel (főlegTél típusok).