Hold és öltözködési stílus

Levegő jegyek

Ha a hajunk kissé kócos, fogjuk össze, rendezzük el, de lehet, az sem baj, ha kissé szélfútta a frizuránk. Mivel ezeken a napokon jó eséllyel megyünk szórakozni, válasszunk akár bolondos vagy szexis, de kényelmes bulis szerelést, vagy szedjük elő az alkalmi ruhákat.

Ikrek: A kezünk legyenek ápolt, fessük ki a körmünket, vagy csak kenjük be ápolóval. A karkötők, gyűrűk most jól jöhetnek. Öltözzünk lazán, szexisen. A naphoz a palettánkról a legjobb kék vagy zöld színünk jó eséllyel passzol. Ha nem tudjuk, melyik a legjobb kék színünk, a semleges pávakék vagy türkiz jó választás, esetleg (tört)fehér, világos szürke is passzolhat a naphoz. Mindenképpen valami könnyebb, szellős darabot vegyünk fel, ami biztos, hogy sehol sem szorít. Legalább egy könnyed sálat dobjunk fel, vagy a szoknyánk, nadrágunk, a felsőnk legyen lazább – egyszerre a kettő ne. Ha randink van, vagy társas eseményen veszünk részt, legyünk lazák. Válasszunk légies kiegészítőket.

Mérleg: Jó eséllyel elővehetjük a legszexisebb alkalmi ruhánkat. A Mérleg napokon majdnem biztos, hogy társas eseményen veszünk részt, vagy kikapcsolódunk. Finomak és elegánsak lehetünk, de azért amennyire a helyzet engedi, legyen elég laza is a ruházatunk, semmiképpen se szoros és feszülős. Válasszunk a palettánkról szellős, világosabb színeket, vagy könnyű anyagokat, finom, légies ékszereket. Hivatalos eseményeken se legyünk túl merevek, inkább kicsit érzékiek, játékosak. A sötét színek közül válasszuk inkább a kéket vagy a zöldet, szürkét, esetleg a lilát.

Vízöntő: Mindegy, hogy mi van rajtunk, de érezzük jól magunkat benne, és főleg a lábbeli legyen kényelmes. Legyen a megjelenésünk laza, modern, légies. Felvehetünk valami nagyon divatos, újhullámos szerelést is. Legyen rajtunk valami újszerű, akár bohókás, ha a helyzet engedi. Akár egy vicces vagy élénk színű, érdekes harisnya vagy zokni. Lehet rajtunka akár valamilyen újrafelhasznált anyagú ékszer vagy valami nagyon divatos, vicces, de kényelmes lábbeli. Otthon esetleg bújjunk bele egy vicces mamuszba.

Víz jegyek

Ezekben a napokban akár a tükörbe se nézzünk nagyon, mert érzékenyen érinthet, amit látunk – még akkor is, ha egyébként jól nézünk ki, ezeken a napokon kicsit elfoghat az elégedetlenség. Inkább a belső szépségünkre koncentráljunk. Legyünk szexisek, érzékiek, vagy ha az esik jól, optikailag tűnjünk el a vizslató szemek elől. Akinek jól áll a fekete, annak most jól fog jönni.

Rák: Jólesik kényelmes, otthoni melegítő cuccba bújni. Nőknek a legjobb egy csábos köntös a szexi fehérnemű fölé vagy akár anélkül, és egy kis szőrrel díszített papucs vagy mamusz jól jöhet. Ha ilyen nincs, akkor is maradjunk nőiesek, de válasszunk kényelmes öltözetet. Fiúk is bújjanak a legkényelmesebb szerelésbe, és töltsék egyedül vagy a családdal a napot. Ha mégis ki kell öltözni, csak szolidan tegyük, a palettánkról a hozzánk illő legjobb szürke, bézs, drapp, barna, esetleg rózsaszín árnyalataiban érezzük jól magunkat.

Skorpió: A tükröt akár le is takarhatjuk, és lehet, hogy ezeken a napokon jaj annak, aki a külsőnkre megjegyzést mer tenni. Reggel majdnem biztos, hogy valami kis fekete cuccba bújunk vagy szürkébe, hogy egész nap láthatatlanok legyünk. Esetleg éppen ellenkezőleg, valami vöröset, drámait akarunk. Mindegy, csak szélsőséges legyen. Ha az alkalom engedi, akkor legyünk bátrak, dögösek, kihívóak. Munkahelyre jó egy szolid smink és egy szolid nappali öltözet a saját színeinknek megfelelően, jobban segít elrejtőzni. Meleg színtípusoknak inkább bézs, barna, lila, zöld, hideg típusoknak kék és szürke, de abból a sötét árnyalatok. Legyünk a lehetőségekhez mérten drámaiak. Este viszont lehetünk a végzet asszonyai vagy a lepedő ördögei. Alkalmi ruhából válasszuk a legdögösebbet, ha kimenős programunk van. A fekete csipkés alkalmi ruha, vagy a bársony pont megfelel, esetleg a palettánk legélénkebb vörös vagy legdrámaibb, sötét színe. Finom, világos típusok inkább a vörösre szavazzanak, vörösök az élénk zöldre vagy mély lilára.

Ha otthon ér a nap, üljünk be egy jó fürdőbe, ha tehetjük párban, vagy zuhanyozzunk együtt, így könnyebb lesz elfelejteni a külvilágot és a bajainkat. Egy kellemes meleg fürdő a nap végén mindenképp jót tesz, akkor is, ha egyedül vagyunk. Ha tehetjük, menjünk olyan helyre, ahol senki sem a külsőnkkel és velünk lesz elfoglalva. Vegyük fel a legszexisebb fehérneműinket, akár látja valaki, akár nem. Vagy legyünk anélkül. A férfiak legyenek nagyon férfiasak és szinte misztikusak, titokzatosak.

Halak: Koncentráljunk a belső szépségre. A hajunkat fogjuk össze vagy vegyünk fel egy sikkes kalapot, sapkát, vagy valami érdekes fejdíszt. Fessük ki a körmeinket, főleg a lábunkon, és vegyük fel a legdögösebb, végzet asszonya szerelésünket, amiben a legjobb a kisugárzásunk. A férfiaknak legjobb, ha aznap egyszerűen a szőrös macsó énjüket villantják meg. Vegyünk fel egy érdekes, de kényelmes lábbelit. Villantsuk ki a bokánkat vagy a harisnyánkat. Ha otthon maradunk, akkor is legyünk nőiesek, elbűvölőek, a férfiak nagyon férfiasak.

Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-Piac-Tér.net