A Disznó éve és az egyes jegyek (1)

A február 5-én kezdődő holdújév a Föld Disznó éve lesz. Részben a Föld Kutya évének folytatása várható, de váratlan fordulatokra is számíthatunk. A Föld Kutya a kitartó, becsületes, aprólékos munkának kedvezett, a Disznó évében a pénzügyi szerencse várhat ránk. Alapvetően a Disznó is szerény és kedves jószág, a pénzügyekhez jobban konyít, mint a Kutya.

Bár a Föld Disznó éve általában jó anyagi lehetőségeket biztosít 2019-ben, ez nem minden jegyre vonatkozik egyformán. Az egyes években nagyjából a január vége, február eleje a jegyváltás ideje, az egyes jegyeknél felsorolt években érdemes rákeresni a pontos jegyünkre a Kínai horoszkóp keresőjében.

Patkány

Évei: 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Ebben az évben a Patkányok gyakran óvatosak, mert az előző, Kutya évében megégethették magukat és még a sebeiket nyalogatják. Persze azért nem kell mindjárt átesni a ló másik oldalára és teljesen leblokkolni. Mivel fontos számukra a biztonság, az a legjobb, ha 2019-ben az eddig elért eredmények megtartását tűzik ki célul, és nem új dolgok szerzésére koncentrálnak, főleg a kapcsolatok, karrier pozíciók terén.

2019. július és október között lehetnek a legsikeresebbek, de utána év végéig valószínűleg keményen kell majd dolgozniuk, csapatmunkában. Az év egy részében kihívások és nehézségek is várnak rájuk, meg kell tanulniuk másokkal toleránsan együttműködni és visszafogni a kemény bírálatot.

Egészség terén a stressz, álmatlanság és az idegesség legyőzése lesz az egyik legnagyobb kihívás. Ahhoz, hogy bírja a gyűrődést, talán a legjobb, ha arra helyezi a hangsúlyt, hogy megelőzze a stresszel kapcsolatos betegségeket. Alapvetően a Víz elem kapcsolódik hozzá, így most a Föld Disznó évében különösen vigyáznia kell a Víz elemű szervekre (húgyútak, vesék).

A házasságban élő Patkányokra szeretetteljes év, az egyedülállókra különleges találkozások várhatnak. Néhány kapcsolatáról kiderülhet, hogy korántsem olyan stabil, életképes és nem is annyira kölcsönös, mint hitte. Előfordulhat, hogy néhányan megpróbálják kihasználni. Tanuljon meg ebben az évben néha nemet mondani, de azért ne felejtse el teljesen az igent se.

Bivaly

Évei: 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

A Bivaly 2019-ben garantáltan nem fog unatkozni, elég sok tennivalója lesz. Lazítani biztos nem nagyon fog. Haladnia kell előre kitartóan, teljes energia- és erőbedobással. Használja ki az adódó lehetőségeket. Lehet, hogy nem lesz nagy rohanás, inkább lassan, lépésről lépésre tud majd haladni. Néha úgy érezheti, hogy egy helyben toporog, vagy rossz irányba tart, de semmiképpen se álljon meg, és ne adja fel a próbálkozást, az erőfeszítéseket. Számára a csapatmunka az év vége felé kiemelt szerepet kaphat. Júliustól októberig lehet a legnagyobb szerencséje. Pénzügyi téren jó lehetőségei lesznek.

Egészség terén a munkából adódó folyamatos stressz legyőzése lehet a legnagyobb kihívás. Jól teszi, ha tápláló és vitamindús ételeket vesz magához és sokat mozog, így könnyebben állja majd a sarat. Az év során felmerülő konfliktusokat képes lesz megoldani a munkahelyén és a családban is. A párkapcsolat terén kisebb kellemetlenség érheti, de a helyzetet könnyen tisztázhatja. Az év első trimesztere nagyon kedvező lehet számára.

Tigris

Évei: 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Ebben az évben nekiállhat megvalósítani a régóta fontolgatott terveit, de ez az év nem lesz számára zökkenőmentes, és nehézségekkel is szembe kell majd néznie. Leginkább a vehemenciáját kell majd kordában tartania. Ha ez sikerül, és nem akar folyton mindenki elé kerülni, akkor megoldhat mindent, amibe belekezd. Főként az év elején még a legkockázatosabb dolgokba is belevetheti magát, de az első trimeszter után bizony nem árt némi óvatosság.

Ebben az évben meg kell tanulnia együttműködnie másokkal. Ne bízza el magát az év elején elért sikereitől, mert akkor bizony amilyen könnyen jöttek, olyan könnyen el is veszíthet mindent. Az év közepén lehet, hogy a végkimerülésig dolgozhatnak kevés eredménnyel, de az év vége felé ezzel eredményt érhetnek el. Szerencsére rendkívül energikus, de ahhoz, hogy ezt az energiát mindvégig fenntartsa, a táplálkozására és a sportra különös figyelmet kell fordítania, különben könnyen kimerül. A kapcsolataiban is oda kell figyelnie, hogy ne veszítse el, amit megszerzett az év elején. Sikeres lehet, de semmi sem sziklaszilárd.

A cikk még nem ért véget, kérem, lapozzon!