Tűz elem: mérték, gyógyszer, párkapcsolat

A víz ellentéte a tűz, vizsgáljuk meg most, milyen tulajdonságai vannak ennek a nagyon fontos elemnek. Forróság érzés, korlátlan uralomra törekvés tartozik hozzá, harmonikus esetben finom langyosság, diszharmóniában pedig emésztő, elviselhetetlen meleg érzés tör ránk. Mi kell ahhoz, hogy a tűz lángra kapjon? Kiresné Vincze Ilona parapszichológus írása.

A tűz mindig felfelé tör, uralomra törekszik mindenek felett, de ahhoz, hogy jól működjön, energiát adjon, vannak bizonyos feltételek. Mi kell ahhoz, hogy a tűz fellobbanjon? Természetesen egy szikra, és valamilyen könnyen lángra kapó anyag! Gondoljanak bele, hogy egyetlen apró szikra milyen hatalmas pusztítást tud okozni a természetben, milyen gyors terjedésre képesek a lángok, milyen elviselhetetlen forróság van a közelben ilyenkor.

Fő jellemzői, állatövi jegyek

FORRÓSÁG: szenvedély, életerő, kisugárzás, agresszió (forrófejűség!).
VAKÍTÓ VILÁGOSSÁG: fénykedvelés.
ÉGHETŐ ANYAG: kihasznál, túláradó szeretetre vágyik, semmi nem elég neki, mindent felemészt, önpusztító, erőszakos.

Az állatövi jegyek közül a Kos, az Oroszlán és a Nyilas tűz elemű. Akaratosság, nagy ambíció, aktivitás, felfelé törekvés jellemzi őket. Szenvedély, lelkesség, melegszívűség, és a buzdítás, melyet nagyon jól alkalmaznak. Óriási hévvel indulnak neki mindennek, lelkesedésük addig él, amíg a láng lobog!!! Ők a világ „lámpásai”.

A numerológia tükrében

A számok tükrében tiszta tűzzel csak az 1-es és a 10-es karakterek rendelkeznek. Természetesen az összetett személyiségek esetében, ahol 1-es szám van, ott szintén működik tűz energia, de a mellette álló számok elemei nagyban befolyásolják „lobogásának” erejét és irányát. A 12-én vagy 21-én születettekben egyszerre van jelen a tűz és a víz, ez olykor szerencsés, mert ha nagyon feltüzelődnek az 1-es által, a 2-es számmal nyakon öntik magukat, és meg is van a kiegyenlítődés.

Ha valami probléma adódik, először mindig a tűz huny ki az emberekben, ez főleg a szemükön látszik. Égő vágy nélkül nincs felfelé törekvés! Láz hatására a szem csillogni kezd, jelezve, hogy a belső energiaszint az egekbe szökött, tenni kell valamit. A súlyos betegek szeme fátyolos, ködös, már nincsen a testben elég aktivitás, elég erő a gyógyuláshoz. Lassan az utolsó kis parázs is kihuny…

Nem véletlen, hogy az 1-es számhoz tartozik a szem, és annak látási és hályogosodási problémái. A tűz mint elem, mindennel megbirkózik, egyenesen támad és tör előre, bármit elpusztít, ami az útjába kerül és éghető.

1-es és 10-es személyiségszám: kizárólag tűz elemű

Ő maga a mágus, a király, karizmája erőteljes. Sikerorientált, lelkesít, lendületet ad. Nagylelkű és optimista, magával ragad, szinte elsodor a hévvel, sugározza az akaraterőt másoknak is. Tüzes, szenvedélyes, ő a központ, nem tűr ellentmondást. Övé a teremtő erő, tettvágy, hódítás és nemzőerő, általában nagyon termékeny. A tűz energiáját maximálisan próbálja kiélni, gyógyítóként lelkesít, aktivitásra ösztönöz, nagyon erőteljes személyiség, kisugárzásával a legtöbb emberre pozitívan hat. Vezérmondata: akarj tenni a gyógyulásodért! A tüzes ember kézfogása határozott, száraz és forró!

A mérték az érték

Rendkívül nagy szerepet játszik az életében a mérték betartása! Ha túlforrósodik, nagyon felhevül, feléget maga körül mindent, pusztít, önmagát is elemészti. Ha hagyja a tüzet korlátlanul lobogni, akkor előfordul, hogy csak a pusztítást ismeri. Robbanékony, hirtelen haragú lesz, nem tűri a korlátokat, bármit megenged magának, zsarnokká válik. Dölyfös, bekebelezi a gyengébbeket, hajlamos arra, hogy erőszakos jótéteményeket tegyen, ráerőszakoljon bármit az emberekre abban a hitben, hogy szükségük van rá. Neki nem lenne szabad a többi embert a saját képére formálni, meg kell találnia az „egyenletes lángot”, az állandó melegséget, mellyel sokat tud segíteni másokon és persze önmagán is.

Olyan, mint egy belső égésű motor

A tüzes emberekre általában minden gyógyszer erőteljesen hat, ezért óvatosan kell adagolni. Gyakori náluk a hőhullám, izzadás, forróság érzés. Sok tüzes ember jobban belázasodik, mint a többi személyiség. Olyan, mint egy belső égésű motor! Az óriási életereje, amit a Naptól kap, mindig kihúzza a bajaiból, és előre lendíti, ezért képes mindent újrakezdeni az életében. Ha egy tüzes karakterű ember megfelelően él, próbálja nem elemészteni magát, és tudja, hol a határ, nagyon sokáig él, mert a Nap éltető ereje életben tartja. Ha a belső tüze kialszik, a lelke is megfagy, kihűl, nincs miért tovább lennie a Földön.

Összetett személyiségszámok esetében ha az 1-es belül helyezkedik el (21-es, 31-es), ez azt jelenti, hogy az illető legbensőbb énje, ami általában nem látható, tele van tűzzel, a lénye maga a forróság. Vele óvatosan kell bánni! Bárki lángra kaphat mellette, elemésztődhet a tűzben.

A tüzes párkapcsolatot mindig táplálni kell

Sorsutak és sorsszámok esetében az 1-es pozitív energiaforrást jelent az illető életében, bármikor kaphat belőle tüzet, életerőt. a Nap uralja, mely egy izzó gázgömb, ami nem alszik ki egyhamar!

Párkapcsolatok esetén a tüzes kapcsolat rendkívül érzékeny arra, hogy mindig táplálják. Ez az egyetlen elem, amely nem képes átalakulni, megváltozott halmazállapotban tovább működni. Egy tüzes párkapcsolat arról szól, hogy mindig „tenni kell” bele újabb „éghető anyagot”, felszítani valamivel a lángokat. A tűz táplálás nélkül ellobban, kialszik, egy rövid ideig parázslik, vár arra, hogy kerüljenek bele még érzelmek, újdonságok, új „szikrák”….

Ha ez elmarad, akkor a kapcsolat menthetetlen, és kihűl. Az új tüzet már mindkét fél egy másik kapcsolatban fogja megtalálni.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester, okleveles aquafitness instruktor
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449
E-mail: szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A víz elem és az érzelmek