A víz elem és az érzelmek

A víz az élet alapja, az ezotériában is nagyon fontos. A számok is hordozzák az elemek erejét, vannak tüzes, vizes, levegős, földies számok. A víz elemhez az érzelmek kapcsolódnak. Ha egy komolyabb stressz ér bennünket, lelki válságba kerülünk, sokkal több vizeletet ürítünk. Így távoznak a negatív érzések a szervezetünkből. Kiresné Vincze Ilona írása.

Mindenki tudja, hogy a víz az életet jelenti bolygónkon, nem tudnánk létezni nélküle, hiszen a testünk is legnagyobb részben vízből áll. Az anyaméhben is ebben a közegben lebeg a magzat, a víz védi, óvja törékeny kis testét a sérülésektől. A magzatvízben a tüdő még nem működhet, az oxigén a köldökzsinóron át keringő vérből jut a fejlődő szervezetbe. A magzatvízben tökéletesen képes a baba mozogni, rugdalózni, az édesanya pedig a víz tompító erejének köszönhetően, kevésbé érzi ezeket a rúgásokat drasztikusnak.

Láthatjuk, hogy a víz a fogantatástól kezdve mennyire jelentős közeg számunkra, és mondhatjuk, hogy a Földön élő valamennyi élőlény számára fontos. A növények nem tudnának eső nélkül növekedni, az állatok is szomjan halnának. Az élet az Őstengerből indult el, és jelenleg is az óceánok, tavak, tengerek, folyók vizeiben lakik a legtöbb élőlény. Megszámlálhatatlan életforma alakult ki az Ősóceánokban, csodálatos tájak tárulnak a búvárok szeme elé, amikor a mélybe merülnek.

A víz elem a természetgyógyászatban

A vizet a természetgyógyászat is hasznosítja, a fürdőterápiák rendkívül hatékonyak, a gyógyvizek áldásos hatásait az egész emberiség szabadon élvezheti. Ivókúrák, meleg vizes ülőfürdők, víz alatti masszázskezelések, gyógytornák állnak rendelkezésünkre, amikor gyógyulni szeretnénk, vagy csak felüdülésre, regenerálódásra vágyunk.

A víz természetesen az ezotériában is jelentős elem. A számokban is benne van az elemek ereje, léteznek tüzes, vizes, levegős, földies számok. A víz elemhez az érzelmek kapcsolódnak. Ha egy komolyabb stressz ér bennünket, lelki válságba kerülünk, sokkal több vizeletet is ürítünk. Így távoznak a negatív érzések a szervezetünkből. Ez nem betegség, nem hólyaghurut, csak a testünk jelzése!

A víz mindig lefelé folyik, ellenben a tűzzel, mely felfelé tör. Ezért az alázat, alárendeltség, alkalmazkodás, lelkiség – ezek mind a víz elemhez tartoznak. Nyugalomra törekvés jellemzi ezt az elemet, a csendes, nyugodt víztükör rendkívül harmonikus benyomást kelt mindenkiben.

A víz felveszi az edények, medrek alakját, alkalmazkodik a környezetéhez, vagy pedig szép lassan, csendesen alakítja azt. Behatol másféle anyagba vagy elvegyül vele. Képes az együttműködésre a parttal, a sziklákkal, a homokkal. A befogadást szimbolizálja, a tűz lobogását kioltja. Állandó mozgásban van, ringatózik, hullámzik, folydogál.

A víz elem szerepe a numerológiában

A 2-es szám rendkívül jól mutatja a víz mozgását, együttműködését, alkalmazkodását, nyugalmát, békéjét. A víz hullámzása analóg a 2-es hangulathullámzásával.

Személyiségszám tekintetében két víz elemű karakter van, a 2-es és a 7-es, ezek tiszta víz elemű számok.

Sorsút vagy sorsszám esetében a víz elemű szám a belső forrást jelenti. Ha ennek táplálása elakad, elzáródik a csatorna a személyiség és a sorsszám között, akkor a víz pang, elmocsarasodik, jelentkeznek a betegségek.

A víz elem és az állatövi jegyek

Az állatövi jegyek közül víz elemű a Rák, a Halak és a Skorpió jegy.
A RÁK VIZE: édes és tiszta, átlátszó, kellemes hőfokú, tündöklő víz, állóvíz, tó.
A HALAK VIZE: végtelen sós tenger, a mélység vonzását adja, titokzatos, kiszámíthatatlan, egyszer csendes, nyugodt, máskor háborog, dübörög, haragos, tajtékos.
A SKORPIÓ VIZE: alvilági sötét, átláthatatlan folyó, hideg, félelemkeltő, titokzatos, nem lehet az aljára látni.

A vizes elemű ember tud legtöbbet segíteni a haldoklónak

Gyógyítóként a vizes elemű ember képes a betegekre hangolódni, megérzi a bajt, felkészíti a haldoklót a halálra. A halálos betegekkel vizes elemű embernek kellene foglalkoznia. Ő az, aki megteremti a megfelelő feltételeket az utolsó óráikra.

A 2-es szociális érzékenysége legendás, a 7-es pedig már hitet is közvetít a betegeknek, elesetteknek. Sosem erőszakos, az emberek lelkére próbál hatást gyakorolni. A 7-es áldozatkész, önfeladó, hidegsége miatt objektíven látja az embereket, szituációkat

A víz jó esetben kikerüli az akadályokat, nem küzd velük. Ezért a vizes elemű ember inkább béketeremtő, diplomata típus. Szüksége van valakire, akivel együtt úszhat az árral. A vizes ember képes vastag jégpáncélt építeni maga köré, bezárva a szeretetet, amit érez. Ezt legtöbbször csalódás hatására teszi. A levegő is megfagy körülötte, és csak a sírás az, ami felolvasztja a jégpáncélt. A vizes emberekből hiányzik az 1-esek határozottsága, őket vezetni, irányítani kell.

A Hold hatása és a titkok

A vízre nagy hatással van a Hold, az ár-apály jelenséget is ez okozza. Emiatt a vizes elemű ember a saját hangulatának rabja, a Hold változásával a kedélyállapota is romlik vagy javul. Megkerüli a problémákat, halogatja, kerüli a konfliktust sokáig, de egyszer csak jön egy érzelmi vihar, és mindent elsodor!

Sodródik az árral, megalázkodik, feladja önmagát, félelmei megfagyasztják, lebénítják. A vizes emberek érzései mélyek, de hiányzik belőlük a szilárdság. A vizes személyiségek határtalanok, se a rossznak, se a jónak nincs határa számukra. Gyakori érzés náluk a fulladás! Sok vizes elemű ember fél a víztől, úszni sem tud, sőt a szárazföldön is úgy érzi, hogy fojtogatják. A víziszony gyakori fóbia náluk, általában valamilyen karmikus rossz élmény generálja. A titkok a víz elemhez tartoznak, ami érthető is, hiszen ki lát a vizek mélyére?

A tüzes ember kompenzálásra szorul, mert különben önmagát is felégetheti. Nekik szoktam javasolni a fürdőterápiát, a vízi sportokat, és nagyon jó hatással vannak rájuk az otthoni csobogók, szökőkutak. A víz hangja is nyugtatóan hat minden emberre, a tenger morajára, monoton hullámzására sokan el is tudnak aludni. A vízágyat is emiatt találták ki, a ringatózás kellemes érzetet ad, ellazít, megnyugtat.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester, okleveles aquafitness instruktor
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449
E-mail: szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Öngyógyítás: segít a rezgésszintünk emelése