A víz elem és az érzelmek

A víz az élet alapja, az ezotériában is nagyon fontos. A számok is hordozzák az elemek erejét, vannak tüzes, vizes, levegős, földies számok. A víz elemhez az érzelmek kapcsolódnak. Ha egy komolyabb stressz ér bennünket, lelki válságba kerülünk, sokkal több vizeletet ürítünk. Így távoznak a negatív érzések a szervezetünkből. Kiresné Vincze Ilona írása.

Kis vizes egyszeregy

Testünk és szerveink megfelelő mennyiségű vizet igényelnek – ez nem újdonság, de az egyénileg eltérő, hogy kinek mennyi vizet kell innia. Mivel azonban a test csak a szomjúságot jelzi, általános szabály az, hogy napi 1,5-2 liter folyadékot kell meginni. Nem mindegy azonban, hogy csapvizet, ásványvizet, forrásvizet fogyasztunk, mert van közöttük különbség.

Elég egyetlen pohár víz a cukros üdítő helyett

Nem érdemes csupán egyetlen pohár üdítőről lemondani, attól még nem leszünk karcsúbbak? Óriási tévedés. A Virginia Tech kutatása szerint már az is sokat számít, ha néha-néha vizet iszunk a kalóriadús italok helyett. Ha egyetlen pohár üdítőről is lemondunk, az akár 17 százalékról 11 százalékra is csökkentheti a folyadékkal bevitt kalóriamennyiség arányát.

Fogyhat, ha evés előtt vizet iszik

A salátánál és a személyi edzőnél egyszerűbb módja is van a fogyókúrának, ez pedig a vízivás. Az étkezés előtti kortyolgatás segíthet az elhízott felnőttek súlyának normalizálásában. Akik minden étkezés előtt megisznak fél liter vizet, 12 hét alatt 1,3 kg-mal többet adnak le. A vízivás kizárólag csapvizet jelenthet, nem pedig szénsavasat vagy üdítőitalt!

Vízivás éhgyomorra – az ősi egészség

Ha rendszeresen fogyasztunk vizet, sokkal egészségesebbek leszünk, s nagyobb eséllyel kerüljük el korunk népbetegségét, a rákot. A víz tisztítja az emésztőrendszert és a beleket, segíti a tápanyagok felszívódását és a fogyókúrát, lassítja az öregedést Érdemes kipróbálni, mert a vízivásnak rengeteg jótékony hatása van, de egymagában csodát nem tesz.