Öngyógyítás: segít a rezgésszintünk emelése

Ami csak létezik a Földön, az meghatározott rezgéseket hoz létre, legyen az élő szervezet vagy élettelen, akár kőzet, kristály, de igaz ez a használati tárgyainkra is. Napjaink történései indokolják, hogy öngyógyítás céljából tudatosan emeljük a saját rezgésszintünket, mert ha nem ezt tesszük, sokkal fogékonyabbá válunk mindenfajta betegségre. Kiresné Vincze Ilona írása.

Lehet, hogy most azt gondolják, ez csak az „elszállt” spiritisztáknak sikerülhet, de nem így van. Minden ember képes arra, hogy bizonyos saját maga által tolerált és betanult módszerrel emelje az energiáit, és azzal együtt a rezgésszintjét is. Ha képesek vagyunk rá, hogy saját akaratból a mélybe süllyedjünk, akkor a felemelkedésre is alkalmasak vagyunk. Egészségünk megőrzése és az öngyógyítás miatt a rezgésszint emelése az első feladatunk.

Alacsony rezgésszinten sokkal nehezebb az öngyógyítás, a gyógyulás

Alacsony rezgésszinten sokkal nehezebb a gyógyulás, és aki még egészséges, az is csak egyre nagyobb erőfeszítéssel tarthatja fenn ezt a kitűnő állapotot. Álljon itt egy csodálatos buddhista bölcs történet, mely nagyon elgondolkodtató napjainkban is:

Az istenek a világunk teremtése végén jártak. Már csak az ERŐT kellett valahol elhelyezniük. Tanakodtak, hol lenne a legjobb helye, ahol az ember nem találja meg. Egyikőjük azt mondta: „Tegyük a föld alá!”

 „Az nem lesz jó, mert az ember feltúrja a földet és megtalálhatja. Tegyük inkább a hegy tetejére!”, válaszolta egy másik isten.

Végül a legbölcsebb isten szólalt meg: „Nem tehetjük a hegyre, mert az ember meg fogja mászni a hegyet. Tegyük magába az emberbe, ott sosem fogja keresni!”

Ez a kis történet nagyobb igazságot rejt, mint bármilyen mai modern tanítás. Igen, az ERŐ, minden emberben ott él, csak lassacskán elfelejtődik. Nem bízunk magunkban, a képességeinkben.

Az öngyógyítás módszerei életet menthetnek

Mindig mást követünk, példaképeket keresünk, elhiszünk mindent egy nagyobb hatalommal, esetleg tudással rendelkező embernek. Úgy gondoljuk, hogy a természet törvényei, ciklusai szerint élni már elavult dolog. Az öngyógyítás módszereit sarlatánságnak véljük, pedig ez az egy, ami az életünket is megmentheti. Ki ismerhet jobban minket, mint saját magunk? Együtt élünk a testünk minden rezdülésével, fájdalmával, örömével. Rezgésszintünk hanyatlását is csak mi érezhetjük. Milyen jelei lehetnek a csökkenésnek?

 1. Elsősorban a fáradtság, kiégés érzése. Nyilván ennek is vannak fokozatai, de ha elhúzódik, és nincsen semmi indoka, akkor ez az első jele a rezgésszint csökkenésének.
 2. A hangulatunk hanyatlása, esetleg depresszió kialakulása. Mindegy, mi történik, semminek nem tudunk örülni, nem tudunk egy jóízűt nevetni.
 3. Étvágyunkat is elveszthetjük, de az is előfordul, hogy valaki a depresszióját próbálja evéssel oldani.
 4. A kezek, lábak hidegsége (nyáron is) már nagyon előrehaladott energiahiányt jelenthet.
 5. Ezt követheti a hidegrázás, akármilyen meleg is a levegő.
 6. A fej megfájdulhat, de van, aki csak úgy érzi, hogy satuba szorították.
 7. Alvászavarok, szorongásérzés szintén nagyon gyakori tünetek.
 8. Nem megy a fizikai aktivitás, a szexuális élet, semmihez nincsen energia, és ami érdekes, hogy ezt legtöbben ki is mondjuk: „Semmi erőm, energiám nincs a sporthoz, szexhez, csak fekszem otthon, semmi nem érdekel.” Tudjuk, de mégsem teszünk ellene!
 9. Enyhébb formában először pszichoszomatikus betegségek mutatkoznak, amiket nem kezelnek, hiszen semmilyen „igazi” tünet nincs, minden baj lelki eredetű, elsősorban ez okozza a rezgésszint csökkenését. Kezelés hiányában azonban szép lassan kialakulhatnak a betegségek fizikai tünetei is.

Természetesen kezelésen nem az azonnali antidepresszáns szedést ajánlom, hanem a rezgésszint emelését. Azt, hogy kezdjünk el magunkkal foglalkozni!

Foglalkozzunk magunkkal, az öngyógyítás létszükséglet

Magunkkal foglalkozni – nem önzés, hanem létszükséglet. Nem szabad hagyni, hogy bárki is bűntudatot ébresszen bennünk azért, mert magunkkal foglalkozunk. Legtöbbször pont a szeretteink lázadoznak, hogy egy kis időt magunkkal töltünk, de hát ki is az önző? Gondoljunk arra, hogy sokkal többet leszünk képesek segíteni másoknak, ha emeljük a rezgésszintünket, és ezzel együtt az energiaszintet is.

Saját tapasztalatból beszélek. Két hete valami rettenetes érzésekkel éltem, ami a mostani helyzethez köthető. Mindenki hozzám fordul segítségért, és én mindig meg is teszek mindent, meghallgatom a panaszokat, tüzeket csiholok a parazsakból, de egyre nehezebb… nekem is… Úgy éreztem, összeszorít valamilyen fekete ERŐ, ami most az egész Földet körülveszi. Alul ragadtam én is egy-két hétig. Megtapasztaltam a gyengeséget, fájdalmat, sötétséget, bizonytalanságot. Nagyon nem volt jó… Hiába vetettem magam a sportba – mert azt sosem hanyagolom el, semmilyen helyzetben –, de már az is csak ideig-óráig segített. Egyik álmatlan éjszaka után megráztam magam, és elhatároztam, hogy mindent elkövetek saját rezgésszintem emeléséért, mert ha én is feladom, akkor többé nem leszek képes másokon segíteni.

Felül kell emelkedni ezeken az ártó energiákon, nekünk magasabban kell rezegnünk, akkor nem találhatnak meg! Számtalan jó módszer létezik arra, hogy testünket rávegyük a jobb működésre. Egy a lényeg: ha elkezdtük, ne adjuk fel, ha tartós eredményre vágyunk. Napjaink embere sajnos rémesen türelmetlen, ha nem azonnali az eredmény, feladja a harcot. Már a kezdetekkor tudomásul kell venni, hogy ez a módszer lassabb eredményt hoz, de tartósabbat, mint bármi más. Ráadásul nem is egy mód van arra, hogy rezgésszintünk emelkedjen. Mindenki választhat ezek közül tetszése szerint, de persze bármi mást is kitalálhat, lényeg, hogy öröm legyen benne!

Mit tehetünk fizikai testünk rezgésének emeléséért?

 1. Már az is eredményhez vezet, ha napi szinten végzünk olyan tevékenységet, ami boldoggá tesz! Nyilván nem a káros függőségekre vagy tévénézésre gondolok, hanem hobbira, kertre, sportra, olvasásra, valaminek a gyűjtésére stb. Az, hogy kit és mi tesz boldoggá, nagyon egyéni. Lényeg, hogy akkor csakis arra a dologra koncentráljunk, zárjuk ki a külvilágot! Ne hallgassuk közben a híreket, mert akkor semmit nem ér a dolog.
 2. Ehhez kapcsolódik a művészetek gyakorlása, vagy csak élvezése, mondjuk pl. a zenehallgatás csodákra képes, de a festés, írás stb. is nagyon kikapcsol.
 3. Sportoljunk, mozogjunk, amennyit lehet! Ha a lakásban mozgunk, mindig legyen nyitott ablak. A levegő áramlása életfontosságú, oxigén nélkül a rezgésszint még mélyebbre süllyedhet.
 4. Ne hagyjuk el a légzőgyakorlatokat sem, rengeteg ilyen gyakorlat létezik, melyet otthonunkban és a szabadban végezhetünk. Kérjük ehhez szakember segítségét!
 5. Nagyon jó rezgésszint emelő foglalatosság a tánc. Ezt végezhetjük a családdal is, de ha valamiért szégyelljük magunkat, akkor próbáljunk egyedül maradni, és önfeledten mozogni a zenére. Fontos, hogy ne feszengve mozogjunk, hanem táncoljunk ki magunkból minden negatív érzést. Ha ezt napi szinten, mondjuk, fél órán át műveljük, óriásit nő az energiaszintünk!

Hogyan emelhetjük az érzelmi rezgésszintünket?

 1. Alapfeladat, amit sajnos nem olyan könnyű betartani, hogy kerüljük az alacsony rezgésszintű emberek társaságát. Ez mindennél nehezebb feladat, mert a családon belül is vannak ilyenek, ráadásul velük lakunk, semmit sem tehetünk. Akik nem velünk élnek, és irigyek, féltékenyek, netán gonoszak, vagy csak rossz érzés velük lenni, azokkal könnyebb dolgunk van, nem reagálunk a megkeresésükre, vagy a találkozás elkerülésére valami kibúvót találunk. Ez vonatkozik a krónikus rettegőkre is. Nagyon lehúznak a mélybe, ha belemegyünk a velük való vitákba, mindenképpen kerülni kell ezeket, legalább addig, amíg meg nem erősödünk. A véleménykülönbségek miatti veszekedést pedig végleg felejtsük el! Még az elején állítsuk le ezeket a vitákat, akkor jobban járunk.
 2. Ezután agyalhatunk azon, hogyan szervezzük meg a saját elvonulásunkat, elcsendesedésünket. Mindenképpen kell egy zug, ahol nem zavar senki, ha máshol nem találunk, a szabadban keressünk ilyet! Lassan jön a jobb idő, valahová biztosan ki tudunk egyedül menni.
 3. Meditáljunk, amennyit csak tudunk. Sokan nem képesek elcsendesedni, de most mindenképpen próbálkozni kell. Menni fog! Tereljük gondolatainkat tudatosan valami nekünk kellemes élmény felé. Az igaz, hogy sokat kell gyakorolni, de megéri a fáradozást, és már egy-két alkalom után is óriási a rezgésszint emelkedés!
 4. Aktív meditáció. Annak való ez a kikapcsolódás, aki képtelen az ellazulásra, állandóan agyal, ezért az elméje mindig dolgozik. Válasszon egy olyan időtöltést, amit hosszú ideig örömmel végez. Ez lehet monoton mozgás, például hosszútávfutás, úszás, hegymászás, de akár a kertben való gyomlálás is. Ezen aktív elfoglaltságok közben előjönnek olyan pozitív gondolatok, tervek, amik kisöprik a rossz érzéseket, és máris emelkedettebb hangulatba kerülünk.

Láthatjuk: rengeteg dolog áll rendelkezésünkre az öngyógyításhoz, ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, emeljük az energiaszintünket. Ha bizonytalanok vagyunk a választást illetően, forduljunk szakemberhez, olyanhoz, akiben megbízunk, akivel jó együtt lenni, akinek pozitív a kisugárzása.

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach-virágterápia, reiki kezelések, képzések, egyedi kártyakirakások)
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449szamdoktor@gmail.com 

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A félelem és a szorongás hatásai